There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Kontots vara eller inte vara

- november 13, 2008 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Jag vet inte varför det skulle vara enklare att handla utan att behöva registrera sig för ett konto men så är det. Det säger i alla fall alla som vet....

Jag vet inte varför det skulle vara enklare att handla utan att behöva registrera sig för ett konto men så är det.

Det säger i alla fall alla som vet.

Jag har konton överallt, Ellos, HM, CDON, Ticnet, Tradera, Tretti och oändligt många fler. Fördelen tycker jag är att det enda jag behöver göra är att logga in. Sen är allt klappat och klart, förutom om jag flyttat eller bytt telefonnummer för då behöver jag givetvis uppdatera mina uppgifter.

I annat fall behöver jag inte göra mer än att shoppa loss och alla mina uppgifter fylls i där de passar bäst.

Men de som vet säger att man gärna vill handla utan att registrera sig först. Och visst, jag köper det på sajter där registreringsprocessen är både lång och tråkig och ibland inte helt relevant. Men när det är en sida med din mest basala kontaktinformation, de få raderna om dig som låter butiken veta vem du är och vart du vill ha dina saker så fattar jag inte att det ska vara så svårt.

Utan konto får man nämligen fylla i uppgifterna varje gång man sedan kommer tillbaka, för det gör man ju om man gillar butiken. Det upplever i alla fall jag som mer tidsödande än att lägga de där få minuterna med en gång och sedan ha det avklarat, men det kanske är bara jag…

Sen vill jag tillägga att det kan ju förstås vara ett rent h-vete att hålla reda på alla olika lösenord och kanske olika e-postadresser man använt sig av när man registrerat konton under åren. Där gäller det givetvis att platsen man försöker logga in på har en bra hantering av sådana som mig som lätt glömmer både det ena och det andra.

/Tess