There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Kväll i Karlstad

- maj 18, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Jag befinner mig i Karlstad, eller strax utanför, på en camping med Vänern 20 meter eller så från stugan. Jag är inte ensam. Av 20 stugor på campingen tror jag...

Jag befinner mig i Karlstad, eller strax utanför, på en camping med Vänern 20 meter eller så från stugan.
Jag är inte ensam. Av 20 stugor på campingen tror jag det bor hundar i…..20 stugor. Och alla är portisar i varierande storlekar, färg och klippning. Dessutom är det massor med husbilar och husvagnar här. Jag tror det bor minst en portis i varje där med. I en del ekipage har jag sett en tre-fyra portisar. Jag är inte helt säker men jag tror att det är ett 70-tal portisar med på lägret och flertalet bor här.

När det kommer till att resa bort över en helg så brukade jag oftast packa med mig halva huset, tills jag kom på att jag verkligen kunde skala ner det hela lite. Den här gången, första gången jag reser med hund så har hunden större väska än jag.
Jag glömde min kudde, som jag skulle tagit med. Hunden fick både schampo, balsam och handduk. Dessutom kam och borste. Till mig packade jag schampo och tvål. Ingen handduk. Ingen kam. Och ändå har vi en stuga med dusch imorgon!
Jag har packat hundgodis, hundleksaker, tuggben och gud vet vad men jag tog inte med mig papper. Ni vet att snyta sig i eller bara bra att ha om man kladdar.

Så Ninjan kommer det inte gå någon nöd på.

Det är askul att se alla portisarna utanför stugan men ikväll, istället för att stanna på campingen och dejta portisar åkte vi till Brukshundsklubben där vi ska vara imorgon och mötte upp en kvinna som är ägare till ett av Ninjas syskon!
Det var grymt roligt att se dem fara runt och jaga varandra och jämföra hur de är, hur de ser ut och bara prata portis. Vi tog en långis i skogen tillsammans och var tillbaka på campingen vid 22. Det är kallt ute och jag är glad att jag faktiskt fick med mig lite varma kläder. 9 grader var det när vi gick in.

Nu ligger Ninjan och sover under bordet i vår lilla stuga som är skönt varm. Imorgon ringer klockan redan 8, men frågan är om det går att sova så sent. Det räcker med att en hund tassar förbi ute så stämmer kören in i ett gemensamt skall.
Men min hund, världens bästa Ninja, han skäller inte i alla fall<3