There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Kyligt, minst sagt

- november 8, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Funderar över om jag kommer frysa ihjäl här hemma en dag som denna. Det är Fuc**ng, kallt och då menar jag inte bara ute. Så fort familjen lämnat huset, till...

Funderar över om jag kommer frysa ihjäl här hemma en dag som denna.
Det är Fuc**ng, kallt och då menar jag inte bara ute.
Så fort familjen lämnat huset, till förmån för skolor och arbetsplats, så sjunker temperaturen inomhus till skitkallt.

Finns dessvärre inte mycket att göra åt det hela, mer än att klä på sig massor, kanske linda in sig i en filt eller ta sin tillflykt ner i ett varmt bad om inget annat hjälper.

Höstlovet kom och gick

Snabbt och smärtfritt passerade det som vilken annan vecka som helst, mer eller mindre. Nu är det full fart igen, fram till jul och jullov.

Dagens frukost intogs medan jag kollade på I form med Anna Anka och fascinerad kunde jag inte låta bli att bli lätt avundsjuk över tjejens slutresultat. Kan det verkligen stämma? Är det möjligt?
På 8 veckor hade hon minskat 20% i fett, ökat 14 kg i muskler och gått ner 18 kg i vikt.
PÅ 8 VECKOR!

Nä, jag är inte alls avis…

Är det ens möjligt att bygga så mycket muskler och förbränna så mycket fett på den tiden?
Nästan så att jag är sugen på att söka till programmet själv, men bara nästan.
Jag har verkligen inte lust att visa upp mina dallrande valkar på bästa sändningstid för hela Sverige, det är jobbigt nog att träna och se mig själv i speglarna och se hur min kropp rör sig när jag hoppar.
Nä, det är en syn jag kan bespara resten av Sverige.

Kanske tar jag till mig lite av hennes kostförslag dock, fast knappast jordgubbar till mellis. Speciellt inte mitt i vintern i Sverige.
Hon må va rätt knasig, Anna Anka, men helt bakom flötet är hon inte, och jag skulle göra nästan vad som helst, nästan, för att lyckas med det som tjejen i senaste programmet lyckades med.
Imponerande!

Tråkmåndag

Idag är det tänkt att jag ska ta tag i veckans matlista och handla. Känner att jag har inte sådär enormt mycket inspiration till det just nu. Speciellt handlingen tror jag får bli till imorgon.
Det känns sunt att spara nåt att göra imorgon med.

Speciellt nåt som tar mig hemifrån, så jag inte sitter här sedan och deppar över vågen och undrar varför jag inte lyckats gå ner 18 kg på 8 veckor.

Mammas gravstenBesök vid graven

Igår kändes det bra inför vågen imorgon. Såpass bra att jag åt fläskig utemat och dessutom godis på kvällen. Idag känns det givetvis inte alls lika bra. Så här i efterhand är det lätt att tänka att det hade min kropp nog klarat sig utan, egentligen. Fast det var gott med godis igår kväll och nu får jag stå mitt kast.

Det var en trevlig kväll igår. Middag med familjen och Lillebror och Stefan. Sedan ett besök till mammas grav vid Danderyds Kyrka. Tända några ljus, fundera lite över livets kretslopp och svara på Lilla M:s frågor om hur, när och varför mamma dog.
Något som inte är helt lättförklarat för en 10-åring.

Nä, nu är det dax för lunch, sen ska jag laga middag, äta mellis och ladda för SaCoPu i Haninge ikväll.
Då siktar jag på en helt annan sorts känsla av döden än den jag hade igår.

 • http://bjj-bloggen.posterous.com mattias

  Tess, nu tycker jag att du är ute på hal, tunn is med massa vakar.

  Räkna lite. Den här ”Lina” gick upp 50 kg på ett år. Det är görbart.
  Enligt programmet så väger hon nu 91 kg och är 175 cm lång.

  Det betyder att innan hon började gå upp så vägde hon _41_ kg! Med andra ord hade hon ätstörningar redan innan, eftersom detta ger ett BMI på 13 om jag räknar rätt. 17 har jag för mig gränsen för diagnosticerad anorexi är.

  Så de tar en anorektiker som börjat äta utan kontroll och därför gått upp katastrofalt mycket under 12 månader.

  DU KAN INTE JÄMFÖRA DIG MED DET!

  Det du tittar på är TV underhållning, inte ett framgångsrecept.

  Dessutom påstår programmet att hon byggt 14 kg _mer_ muskelmassa än när hon började. Detta på 8 veckor. Hon kan inte klara en doping kontroll med den muskeltillväxten. Ryska tyngdlyftare är avundsjuka!

  Och allt detta medans hon påstås ha gått ned 18 kilo i kroppsvikt? Det betyder faktiskt att hon minskat sin kroppsvikt med 32 kilo och byggt 14 kilo muskler (för att kunna landa på 73 kilo i slutvikt). För de påstår faktiskt i programmet att hon byggt 14 kilo mer muskler än de mätvärden hon hade när de mätte första gången.

  Jag har _länge_ letat efter ackrediterad forskning som visar på hur fort människokroppen kan generera muskelvävnad. De resultat jag hittat (som tyvärr inte är bekräftade) är att 2-4 kg muskler _per år_ är det som de flesta kan bygga under normala förhållanden.

  Här påstår man att hon byggt 14 kg muskler, och detta på 8 veckor. Så om jag följde samma program skulle jag kunna bygga 84 kg muskler på ett år. Eller jag skulle kunna tänka mig att följa det slaviskt, till punkt och pricka, under 4 veckor. Då skulle jag kunna bygga ca 7 kg muskler. Snälla var betalar jag för att få ta del at det programmet? Ge mig!

  Eller vänta, dags att vakna och inse att det här är underhållning. Det har inget med fakta eller verkliga livet att göra.

  Bakgrundsfakta stämmer inte.
  De fakta de presenterar i programmet stämmer inte.

  Bluff? Det går inte att jämföra sig med i alla fall, för allt för mycket stämmer inte.