There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

LCHF efter 4 veckor

- februari 9, 2015 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Måndag och resultatdax. Vikt: 86.2 (totalt -2.5 kg, denna vecka -0.5kg) Ketos 0.8 mmol/l (önskvärt 1.5-3.0) Maten: Jag tycker fortfarande att maten funkar bra. Med tanke på ketosvärdet så ligger...

Måndag och resultatdax.

Vikt: 86.2 (totalt -2.5 kg, denna vecka -0.5kg)
Ketos 0.8 mmol/l (önskvärt 1.5-3.0)

Maten: Jag tycker fortfarande att maten funkar bra. Med tanke på ketosvärdet så ligger jag kanske lite högt i kolhydrater även om jag i mitt huvud kommit fram till att jag ligger runt de 10g kolhydrater/dag som är mitt mål.
Ägg är jag lite trött på, men det är delvis av lite lathet det blir massor med ägg. Det finns annat att välja på.

Ketosvärdet är inte mycket att hurra över. Om jag vill ha ett bättre värde måste jag troligen vara striktare. Kanske till och med föra dagbok tillfälligt för att verkligen ha koll. Blir det inte bättre nästa vecka ska jag fundera på det lite mer.

Kroppen: Den värsta tröttheten verkar ha lagt sig. Kroppen känns mindre trött och jag har mer energi. Det är en härlig känsla. Faktum är att hade det inte varit mitt i vintern och is ute överallt hade jag tagit upp joggandet igen. Nu genast.

Resultatet: När Maken säger att jag känns gladare än jag vanligtvis brukar på diet, så har han helt rätt. Att slippa sötsuget är en underbar känsla. Jag har hittills inte haft svårt att avstå varken godis eller kolhydrater till maten.

Som jag har skrivit tidigare känns detta faktiskt som en hållbar lösning över lång tid. MEN, vikten måste ner. Det är ett krav. 2.5 kg på 4 veckor är långt sämre än jag tidigare lyckats med. Fortsätter det åt rätt håll så är det trots allt ok om det inte går supersnabbt, men det MÅSTE gå åt rätt håll.

  • Anette Alfredsson

    Way to go girl! Jag tycker du är jätteduktig och får vågen att visa nedåt!! Du ger mig inspiration :)
    See ya next weekend..