There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Lite magi en vardag

- februari 1, 2012 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Vojne, vojne har jag tänkt. Lönekontoret drar för lite skatt. Jag menar, sånt e roligt precis just nu, när man får mer i handen att shoppa för, men det har...

Vojne, vojne har jag tänkt.
Lönekontoret drar för lite skatt.
Jag menar, sånt e roligt precis just nu, när man får mer i handen att shoppa för, men det har helt klart inte samma glam- och glitterfaktor när det kommer hem en avi med restskatt att betala.

Så jag har fått numret till lönekontoret och nu när jag äntligen fått tid och aschlet ur vagnen för att ringa och fixa, ja då e givetvis hon på lönerna sjuk.
Sen ringer jag lite senare och det visar sig att de släpper inte fram några samtal till löner eftersom de gör lönekörningar tills på fredag någon gång.

Så jag får för mig att Googla lite, jag menar nåt ska man göra medan man väntar på att behöva rusa till toan i ren panik för att jag tror att jag ska kräkas, eller medan man väntar på just att just den känslan ska infinna sig.
Hur som helst jag Googlar:
hur mycket skatt ska jag betala
Och får fram en länk hit.
Väldigt praktiskt tänker jag och fyller i vad jag tjänat enligt senaste lönespecen och mitt postnummer.
Det är här det magiska händer.

Skatten jag har betalat var 2010 kr, men jag var helt övertygad om att jag skulle egentligen betalat typ 3700 kr eller nåt sånt, men nej då.
Enligt uträkningen skulle jag ha betalat typ 2020 kr. Det skiljde alltså en tia inte 1700 kr.
Whoooohoo, tänkte jag!

20120201-115349.jpg

Så jag började snabbt räkna arbetade timmar under Januari och gjorde någon slags chansning över hur mycket semesterpengar det skulle bli på det och insåg att jag kommer bli RIK!!!!
Eller, tja, det var visst nåt om att alla pengar är våra pengar när man är gift, men det känns hur som helst jäkligt sjysst i plånkan.
Jaja, jag får ju inte lön än på 15 dagar, men snart så.

Nu kom jag av mig.

Efter lite mer funderande tänkte jag att hur ska jag kunna veta om den där skiten är att lita på EGENTLIGEN. Jag menar jag kan ju inte komma dragandes med länken till Skatteverket och skylla på en webbplats sen om det ändå skiter sig.
Så kom jag på lösningen.
Jag tog fram Makens förra lönespec och körde in siffrorna.
Felmarginalen var försumbar.
Enligt kalkylen skulle avdraget varit 161 kronor mer, men det brukar alltid jämna ut sig under året och Maken brukar få tillbaka på skatten, varje år.

Så jag förutsätter nu att det här går att lita på och det betyder att jag för första gången på i alla fall typ 18 år kommer lyfta en lön i Januari som överstiger 10000!
Det är stort mina vänner!
Det här är pengar vi inte haft tidigare, men nu och förhoppningsvis ett tag framöver kommer de bli en del av vår budget.
Som att vinna en månadsvinst på triss, med den skillnaden att jag går till jobbet varje dag.

20120201-114349.jpg

Ur det här perspektivet kan man undra hur 2012 kan bli ett dåligt år?

Men som med så mycket annat så är allt relativt. Jag har många sidor och sätt att se på saker och olika värderingsgrunder. Enligt mig kan livet vara toppen ur en synvinkel och inte alls lika bra ur en annan. Jag kan älska ofantligt och sakna bottenlöst samtidigt. Jag kan vara glad och ledsen.
Det är det totala som summerar mig, högt och lågt.
Och det här med att stänga av och stänga ute är jag sämst på.

20120201-114157.jpg

Tittar jag bara rent ekonomiskt på 2012 så ser det i alla fall minst sagt lovande ut!

20120201-114235.jpg

 • Jenny

  Hej hopp i $ träsket :-)
  Visst är det härligt att tjäna pengar?
  Jag tänkte på det där med skatt – har du inte lämnat in en A-skattsedel till lönekontoret, där ska det ju finnas info om vilken skattetabell du hör till m.m.
  Fika snart?

  kram

 • Pingback: Om jag blev svenskPartyPinglan | PartyPinglan