There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Lite ”Wild and Crazy”

- november 27, 2010 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Snart har det gått ännu en vecka där jag varken skrivit matdagbok eller hållit igen jättemycket med maten. Efter förra veckan som innehöll lunch och flera fika ute, godis och...

Snart har det gått ännu en vecka där jag varken skrivit matdagbok eller hållit igen jättemycket med maten. Efter förra veckan som innehöll lunch och flera fika ute, godis och snacks men som i alla fall resulterade i ett minus i Tisdags beslutade jag mig för att köra en till sån vecka.

Jag resonerade som så att om jag inte går upp i vikt av det kan jag lika gärna sluta vara så attans hård när det gäller maten, ner går jag ju inte hur som helst. Eller från vecka till vecka får jag ju ett minus eller ett plus på vågen men om vi ser tillbaka de senaste 20 veckorna så är det +-0, nada.

Oförväntat

Så här kan man göra för att få ett minusOch jag har kört med lite mer generösa veckor tidigare fast då hållit mig till en vecka. Nu tänkte jag att jag är lite ”Wild and crazy” och kör två veckor, så får vi se vad som händer.

Till att börja med så hände mensen nästan en vecka tidig och helt utan den vanliga förvarningen av huvudvärk. Den dök upp helt oförhappandes i Torsdags.
Detta trots att jag hade ett minus i Tisdags vilket annars är mer en regel än ett undantag, att jag får plus på vågen under mensveckan, inte minus.

Inget blev som det ska va, men det blev BRA!

Och huvudvärken har tack och lov hållit sig borta, kanske är det alla pepparkakor och all glasyr jag har stoppat i mig? Hur som helst är det skönt, jag brukar känna mig däckad men inte den här gången inte.
Inte heller träningen har blivit som den skulle, det blidde inget i Tisdags när jag var ute med Linda, inget i Onsdags för att jag hade varit ute med Linda och i Fredags var det träningsfritt och det höll jag mig till.

Kanske är det bra för kroppen, jag har haft problem med kramp men nu känns även det bättre. Eller så är det för att jag har varit duktig och ätit mina Magnesiumtabletter. I Tisdags var jag också duktig och tog nya sköldkörtelprover, vilket jag annars är rätt slarvig med. Får se vad de visar.

Martin Olsson

Idag har jag hunnit med en tur till Martin Olsson för att köpa ett par påsar av deras grymma jordnötter. Om ni minns de gamla KP nötterna som fanns tidigare som alltid var stora och jättegoda så är Martin Olssons helt i klass med dessa. Jordnötter är heller inte ett problem för mig att ha hemma, jag äter inte jordnötter som regel. Är helt enkelt oftast inte sugen. Darling och ungarna däremot gillar jordnötter.

Supergoda popcornNer slank också en påse chilinötter, en påse tigerräkor, en ask Nyåkers saffransskorpor, ett par nya köksknivar (modell mindre) och 5 lådor med mina favoritpopcorn Americas Best (de är såååå goda). Jag kollade in lite nya glas men shoppade inte några sånna.

Lunch, Träning och K1

Sen åkte vi hem, åt resterna från gårdagens middag till lunch, drack kaffe, åt saffransskorpor (som för övrigt var sjukt goda och starkt rekommenderas), innan jag och Darling gick ut till bilen och åkte iväg mot nya äventyr. Han skulle in till Hovet och Rumble of the Kings, själv skulle jag träna Combat i Farsta.

Glöggmuggar från Ica MaxiTräningspasset gick jättebra och den här gången hade jag inte bara pulsklockan med mig, jag kom dessutom ihåg att trycka igång den.
Efter träningen gav jag bort mina 12 finaste pepparkakor till Inka som inom en timme hade lyckats tappa hela påsen i marken och alla gick sönder.
Så kan det gå, och de som fick äta alla trasiga pepparkakor blev säkert lyckliga.
Jag hade i alla fall roligt när jag gjorde dem.

Mandarin & chiliglögg

Men det blir fler

Men jag fick en beställning på fler pepparkakor så jag styrde Loppan via Maxi på vägen hem och skulle bara shoppa pepparkakor och lördagsgodis men snubblade över supersöta glöggmuggar och beslutade mig för att köpa glögg, russin och mandel med. Det är ju trots allt första advent imorgon.

Sen åkte jag hem och Stora R hade lagat hamburgare till middag. De var jättegoda och trots att Darling var borta och Lilla M var på tjejmiddag så var vi ändå 4 som åt middag tillsammans.

Jag älskar verkligen min stora familj!