There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Löfbergs Lila kapselmaskin och chailatte

- september 19, 2012 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Jag har shoppat loss på en ny kaffemaskin. Jag har redan en Nespresso Citiz and milk som jag är väldigt nöjd med men nu ska jag prova Löfbergs Lila C3M2...

Jag har shoppat loss på en ny kaffemaskin. Jag har redan en Nespresso Citiz and milk som jag är väldigt nöjd med men nu ska jag prova Löfbergs Lila C3M2 eller vad den nu kan heta.

Den kommer i ett gäng olika färgkombinationer, jag fastnade för den vit/turkosa. Till den har jag beställt en separat mjölkskummare.

Ryktesvägen har jag hört att den här rackaren ska brygga ännu godare kaffe än min älskade Nespressomaskin. Dessutom har den ett par fördelar. Till skillnad från Nespresson brygger den i storlekarna espresso, lungo (en stor espresso med mer vatten), och en klassisk kaffekopp, vilket passar oss perfekt.

Nespresson brygger bara espresso och lungo.

Dessutom har den pods för te och flera sorters varm choklad. Plopp ska visst vara jättegod.

Ska bli intressant att testa den!

En annan nyhet hemma hos mig är Chailatten. Shit vad det är gott! Jag åkte till Martin Olsson och köpte en flaska Chailattesyrup, vilket är det man använder för att göra chailatte. Värm mjölk, häll i typ 20ml av syrupen och det är klart. Jag kör min mjölk i mjölkskummaren för att få den där perfekta lattekänslan men det går givetvis bra att micra med. Smaken blir densamma, men utan skumkronan.

Den här sorten var det jag fick tag i. Espresso house ska ha en egen som de säljer som jag har hört ska vara jättegod. Jag har druckit chailatte på Espresso house och det har alltid varit gott. Men jag har inte provat deras syrup.

 • Chantal

  Hej,jag snubblade in på din sida och läste att du har en Löfbergs Lila C3M2 kapselmaskin. Jag har en likadan och blev nyfiken på vad du har för mjölkskummare till =) jag vill gärna köpa en skummare så jag undrar om du är nöjd med den du har =)

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Halloj!

   Jag köpte en mjölkskummare från Löfbergs som heter C3, tror jag. Den är inte så snygg som den jag hade från nespresso. Den är långsammare och låter mer, men den verkar bra med tanke på priset. Nespressos skummare är dyr att köpa. Dessutom hade vi problem med att den var lite svårdiskad och alltid brände mjölken på ett och samma ställe. Min nya skummare har jag dock bara hunnit använda ett par gånger så det är lite tidigt att säga nåt, men den har fått bra betyg av andra på nätet och känns prisvärd.
   Välkommen hit och tack för din kommentar :)

   //Tess