There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Mammabloggkryssningen 2013

- augusti 27, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Så har jag då varit på min första Mammabloggkryssning och det var inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Men vi tar det hela från början. Min vän Ellie, frågade...

Så har jag då varit på min första Mammabloggkryssning och det var inte riktigt vad jag hade förväntat mig.

Men vi tar det hela från början.

Min vän Ellie, frågade om jag ville följa med. Jag hade sådär lite i periferin hört/sett folk prata om Mammabloggkryssningen och tänkte att det låter ju jätteroligt! En gång var jag på bloggmingel och det var väldigt roligt. Då träffade jag massor med andra bloggare och vi hade det väldigt trevligt. Det var då jag träffade Monas Universum, men inte vågade hälsa på henne. Mest poppis av alla, kändes hon, och alla ville prata och hälsa på henne.

Hur som helst. Det här var väl nåt liknande fast kombinerat med en Birkakryssning.

Jag började känna att jag var en gnutta malplacerad när jag insåg att alla tävlingar som vi kryssare kunde deltaga i före kryssningen mest handlade om att vinna en barnvagn, presentkort på mammakläder och så vidare. Ytterst lite verkade vara saker jag var intresserad av eller hade behov av.

Andra uppenbarelsen var när snacket inför kryssningen kom igång. Folk pratade om att det skulle vara så skönt att komma från bajsblöjorna en liten stund. Man kan säga att jag har varit från dom rätt länge nu, Fisen är yngst i skaran med sina 13 år. Barnvagnarna var det som verkade som de finaste priserna att vinna.

Nåja, inget ont om småbarnsmammor.

Vi drog till Birkaterminalen och stod utanför i väntan på att bli incheckade. Intill oss stod en tjej med en söt liten livs levande ponny och tydligen kunde man vinna nåt om man fotade sig med deras ponny. Jag fotade mig mest för att det var ganska fånigt, men ponnyn var söt med flätor och blommor i manen.

I kuvertet med nycklarna till hytterna fanns även vårt kryssningsprogram. Där stod det något om ett partytält med någon stor överraskning. Det visade sig när jag frågade vad och var det var, att det blidde inget tält men överraskningen stod precis bakom mig.

DET VAR PONNYN!

Satan, vad jag skrattade! Det kanske bara är jag, men som mamma oavsett ålder på barnen, på väg ut på kryssning UTAN barn, blev jag inte direkt imponerad av ponnyn som vår STORA ÖVERRASKNING!

Jaja, vi knatade upp till baren och träffade en annan vän till mig, Annso, som av ren slump åkte med annat sällskap samtidigt som vi. Jag var jätteglad att få återse henne! Sen klev vi ombord och konstaterade att kl.19 skulle det vara välkomstdrink och utdelning av goodiebags, för att sedan 20:45 äta middag på buffén.

Vid 19 mötte vi tillslut alla de andra bloggarna i ett av Birkas konferensrum. Jag vet inte hur många vi var, kanske 60 pers. Goodiebagsen stod proppfulla och lovande på ett långt bord. På ett annat bord stod mousserade vin i glas, en och annan cider och två fat med uppskuren frukt.

Det roligaste var att höra allas, ahhhhh och åhhhhh och se alla tjejer rusa fram för att fota frukt och mousserade vin. Som om de aldrig sett sånt tidigare. Sen fotades alla goodiebags och vi hälsades välkomna av en tjej som verkade leda gruppen.

Folk stod samlade i de grupper de reste. Dvs, alla pratade med de som redan var bekanta. Jag hade hoppats på en liten presentation av gruppen, typ hur många vi var och varifrån i landet vi kom och vilka bloggar som alla hade. Kombinerat med samma info i pappersformat så att jag kunde surfa in på allas bloggar hemma sedan. Och självklart en sammanfattad lista över alla sponsorer och vad de bidragit med.

Nä.

Under hela resan blev jag inte upplyst om en enda blogg, så jag har inte en aning om vilka bloggar som faktiskt var med. Till skillnad från bloggminglet jag var på, där alla bloggar presenterades, och även namnet på alla deltagare.

Goodiebagen var verkligen astung, så vi släpade iväg våra till hytten, jag och Ellie. Det verkade väldigt lovande.

Pekböcker, bäbismössa, snuttefilt och ungens första tandborse. Inte riktigt min grej

Schampo- och balsamprover som verkligen verkar lovande. En kräm för kvinnors sexuella njutning, två preparat mot bristningar och allevo (tror dom jag e tjock och inte gillar sex eller?). En handkräm (alltid bra att ha) och testhår från Rapunzel! Jag som drömmer om hårförlägningar just nu. Ett halsband, inte min stil men fint nog att ge bort, och så munskölj för små barn.

Chokladen var jättegod, som ni ser har jag provat. Softlan och ajaxspray, det går nog alltid åt. Sockerfritt godis, smaksatt vatten från sodastream och ett skohorn. Prov på lite flingor. Helt okej.

Till sist lite blandade presentcheckar där kryssningen från Birka kändes bäst! Underst ligger ett påslakan från Jotex för dubbeltäcke. Sånt har inte vi tyvärr.

Sen vann jag en tavla i en av tävlingarna och den var jättefin. Ska lägga upp ett foto på den senare.

När jag valde påse valde jag en som skulle varit lite mer vuxen. Det tycker jag inte att den var. För att vara en goodiebag var den helt okej, man kan inte gilla allt, men jag tycker att önskemålen om motprestation är lite väl höga.

Här är dock länken till alla sponsorer om ni är intresserade:

http://mgroup.se/mammabloggkryssningen_sponsorer/

 

Birkas buffébord kan jag egentligen inte säga så mycket om. Jag kom inte förbi de kalla rätterna, och inte ens dem tog jag mig igenom. Det jag åt smakade bra, allt såg gott ut, typ så. Till middagen satt vi alla i samma område, men fortfarande så höll sig folk mest till sina sällskap. Jag och Ellie pratade med varandra.

Efter middagen var det fri lek, jag ramlade i säng runt halv fyra tror jag.

Frukost ingick och vi var uppe och åt bara några timmar senare, halv nio eller nio-ish. God frukost! Sen strosade vi runt, allt var stängt förutom badet. Ute var det kanonväder, så det slutade med att vi satt ute och medan jag sörplade i mig den ena drinken efter den andra höll sig Ellie till Ramlösa och jos. Duktiga Ellie!

Mellan 11 och 13 var det meningen att vi skulle mingla bland utställarna och ta del av deras erbjudanden. Vi kom dit 11:30. Det fanns hela TVÅ utställare förutom Spray-tan. Den första utställaren var Restylane. Där fick vi ett cerat och ett prov på en nattkräm. Sen kunde man tävla genom att fylla i ett litet kort och gissa var Restylane tillverkas. Så det gjorde vi.

Den andra utställaren var en bok och ett PC?-spel för barn mellan typ 2 och 4 år. Böckerna de delade ut var slut och det man kunde göra för övrigt vara att fota sig med nån lång blond tjej för att sedan hashtagga och dela fotot på Instagram, dessutom gilla dem på Facebook och dela någon länk. Då hade man chansen att vinna en Ipad. NEJ TACK!

Så vi gick.

Spray-tan grejen iddes jag inte ens kolla på. Dagarna innan kryssningen fick vi ett mail. Det stod:

Överraskning!Hej brudar!En av våra utställare kommer att erbjuda er en gratis spraytan av hela kroppen på söndagsmorgonen! Lyxigt värre :)

Så jag tänkte att det kunde ju vara roligt och tackade ja! När vi hälsades välkomna ombord berättade ledaren att det var så många som tackat ja, så det gick inte. Istället skulle det sättas upp listor och det skulle bli huggsexa om tiderna. ”-Var ute i god tid!”

Nä, besviken sket jag i det hela.

Klockan 14 hade vi lunch. Vi satt tillsammans, men fortfarande inget prat om oss som grupp. Vi åt, det var supergott och sen festade jag hela vägen in till land. Efter kryssningen tog Ellie mitt bagage i bilen och jag och Annso fortsatte ut i krognatten!

Sammanfattningsvis:

Det bästa med hela resan var självklart Ellie (och Annso, men det var ju lite mer oplanerat). Ellie var ett härligt sällskap fast jag vet inte om jag var lika rolig. Jag tror jag kan säga med säkerhet att jag är en gnutta mer partydjur än hon.

Goodiebagen var ju otroligt tung och härlig men innehållet lämnar en del att önska. Alldeles för mycket bäbissaker. Jag är ju mamma även om mina barn alla är tonåringar! Det fanns inte en enda pryl för en tonåring!

Jag gillar inte att alla tävlingar gick ut på att gilla och dela på Facebook. Jag betalade för kryssningen och möjligheten att vinna nåt fint men det är fult att kräva en massa likes och delningar.

Efter kryssningen fick vi ett brev:

Hej på er alla underbara mammor!

Nu har vi alla kommit hem från årets Mammabloggkryssning och vi hoppas nu självklart att ni är supernöjda med kryssningen, goodiebagen och vinsterna!

Vi hoppas nu självklart att ni kommer blogga mycket om kryssningen och speciellt innehållet i goodiebagsen och vinsterna, länka gärna till de som sponsrat då det är det som får sponsorer att vilja sponsra igen och mer.

När ni hunnit blogga och instagramma om kryssningen och allt i goodiebagen och möjlig vinst får ni hemskt gärna maila till mammabloggkryssningen@mgroup.se med länken till era inlägg och bilder så att vi kan lägga upp de på hemsidan och även maila sponsorerna så de får se hur mycket ni uppskattade allt! Det får sponsorerna att fortsätta sponsra och det vill vi juh såklart!

Hashtag: #mammabloggkryssningen2013

Länkar och loggor till sponsorerna hittar ni här:http://mgroup.se/mammabloggkryssningen_sponsorer/

(Länkarna finnes ni även längst ner i detta mail.)

Har någon någon form av kritik får ni gärna återkomma till oss om detta.

Det är viktigt att vi får framföra det till Birka så dom kan förbättra sej – eller vi med eventet.

Ha det nu så fint så hoppas vi att vi hörs, ses och att ni självklart åker med även nästa år!

Kram på er alla!

 

Jag fattar att sponsorerna kräver nåt tillbaka för sin insats. De vill också se att det ger nåt att sponsra. Men, då kanske det är dax att tänka lite på relevansen i produkterna. Jag betalade för kryssningen, det är mitt bidrag. Om jag ska blogga, hashtagga, Instagramma, Gilla och dela på Facebook behövs det faktiskt att jag tycker att produkten/sponsorn förtjänar det. Jag gör det inte bara för att jag ”måste”. För jag måste INTE.

För denna sponsorn gör jag nåt litet extra :D

Var så god Norro!