There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Måndag, jag gillar måndagar!

- november 12, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

I alla fall såna här måndagar! Det började redan i fredags. Jag jobbade med Oskar, och när vi jobbar får vi alltid massor gjort. När vi skulle fika frukost på...

I alla fall såna här måndagar!

Det började redan i fredags. Jag jobbade med Oskar, och när vi jobbar får vi alltid massor gjort. När vi skulle fika frukost på förmiddagen var vi helt klara med allt och dessutom hade vi finstädat både grönsaksrummet och grönsakskylen. Underbart!

Vi hade preppat allt som gick att preppa och gjort listan på måndagens salladsbord, så i morse när jag kom till jobbet var det enkelt att sätta igång.

Jag börjar 06:30, Oskar börjar 07:00 och klockan 9 var allt klart och skinande rent. Då hade vi dessutom preppat allt som gick att preppa till imorgon, gjort listan för morgondagens salladsbord och lämnat beställningen på det som behövs.

Underbart smutt att hinna med allt helt utan att stressa.

Dagen fortsatte i samma lugna tempo, bra flöde på lunchgästerna gjorde att det inte blev stressigt trots ny vikarie i disken och massor att göra för de i köket.

Vi gjorde sällskap från jobbet strax efter 15 och jag var hemma 16:30 och slängde igång middagen, Indisk lammgryta och ris. Middagen gillades av hela familjen och efter maten plockades det undan så köket blev snygg och rent. Det gillar jag jättemycket! Till och med spisen och fläktfiltret blev rengjort!

Jag tycker så illa om att det allt som oftast ska lämnas framme för att tas om hand ”senare” och disken först på morgonen dagen efter. Jag tycker inte om att komma ner till ett diskfyllt kök men låter det oftast va för att inte alltid behöva göra allt själv. Maken gör gärna, men då dagen efter. Och det respekterar jag, oftast i alla fall. Imorgon slipper jag dock ett skitigt kök <3

I morse klev jag upp kl. 04 sjukt tidigt! Det var inte för att klockan ringde utan för att jag sov så uselt. Men jag vill gärna hinna sitta ett tag och sörpla på mitt kaffe, och så vill jag gärna slippa stressa i badrummet så med tanke på att jag går hemifrån 05:40 så är det egentligen rätt lagom. Hur som helst kommer jag nog bli trött tidigt ikväll.

Tyvärr har jag sovit dåligt de senaste nätterna. Jag hostar på natten och vaknar konstant av det. Idag tog jag tag i saken och ringde vårdcentralen för att få mer Bricanyl och Symbicort. Tror att det tillsammans med Nipaxon kan funka hyfsat. Hoppas min läkare skriver ut det, utan läkarbesök, trots att mitt senaste uttag var för typ två år sen.

I natt hoppas jag att jag kommer sova så tungt att jag inte vaknar av hostan :)