There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Matovanor

- april 9, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 3 comments -

Det var en sak som slog mig igår, när jag funderade kring matvanor. Jag har en massa orsaker till att inte äta. Jag äter inte om jag är stressad, överlag....

Det var en sak som slog mig igår, när jag funderade kring matvanor. Jag har en massa orsaker till att inte äta.

 • Jag äter inte om jag är stressad, överlag. Det kan vara alla sorters stress, jag tappar aptiten oavsett.
 • Jag äter inte heller om jag har bråttom, får jag inte sitta och äta i lugn och ro så låter jag hellre bli.
 • Om jag är deprimerad eller ledsen kan jag inte äta.
 • När jag är riktigt riktigt lycklig och glad och har en massa saker att göra, äter jag inte. Det har jag inte tid med utan lever i min egen bubbla och bara är glad.
 • Jag äter helst inte ensam, tycker det är värdelöst att äta utan sällskap.
 • Om jag inte är sugen på det som serveras eller helt enkelt inte hittar nåt jag vill ha i kylen låter jag bli att äta. Känns meningslöst att äta saker jag inte vill ha.

Däremot äter jag gärna socialt. Middagar med vänner, ute på restaurang med vänner eller på lunchdejter (vilket jag nästan aldrig har förvisso), så äter jag gärna och njuter av maten.

Jag äter också givetvis med familjen.

Aha…

Är det konstigt att jag har svårt att äta regelbundet? Jag som tycker att jag äter det mesta och inte är petig med maten, jag är visst petig med allt annat kring ätandet istället. Nåja, när man ser problemen kan man börja förändra så det är väl bara att ta tag i det.

Killarna cyklarDet förklarar ju också varför jag slarvat med maten så de senaste veckorna. Jag har haft jätteroligt, mått sååå bra och då blir jag inte hungrig. Kanske därför magen började protestera. Mycket träning och inte fullt så mycket mat, kan va nåt…

I en skitig blå barrack

Idag har jag ätit regelbundet i alla fall. En macka när jag fått ont i magen vilket blev en rågkuse till frukost och 4 tonfiskmackor fördelade under dagen och lite grön ärtsoppa till middag. Inte världens bästa mat, jag vet, men jag har kört 52 mil och spenderat 5 timar i en liten blå skitig barrack så det fick duga. En halv termos kaffe och en liter vatten har jag också fått ner.

Det funkar….inte

Och jag följer råden jag fått typ…Äter regelbundet (nja), undviker stark mat (typ), kryddar lite mindre (vet inte hur man gör det), äter Losec (japp). En av 4 är inte så illa va? Fast jag kan inte påstå att det fungerar…

Jag kör bilen mot Stockholm igen

Hofors

Jag och Bästa Jesse har varit i Hofors med Stora R och 4 av hans kompisar. De hyrde en bmx-hall och cyklade hela dagen. Tack Jesse för att du följde med mig så jag slapp sitta själv i barracken. Du är som alltid ett väldigt trevligt sällskap.

Inget godis…än

Imorgon är det lördag och min godispåse från förra veckan står fortfarande helt orörd vid min dator. Så ska det förbli.
Och lite träning ska det bli, Bodypump med Martina & Anna.

Förutom träning har jag inte så mycket planerat i helgen. Ska som vanligt hinna med veckohandlingen imorgon men jag har inte gjort matlistan till nästa vecka än så jag har lite jobb kvar…

Nästa helg funderar jag på att ha lite Singstar och vin här på lördagkvällen, förutsatt att folk kan komma förstås…

 • http://www.viktinfo.wordpress.com Lotta

  Det är inte alls konstigt att du har svårt att äta – känner igen vissa saker som du säger men samtidigt är det så att jag äter när jag är deprimerad och när jag mår bra är det inte lika dant. Är jag stressad är jag inte hungrig och då blir det inte något och är det så att jag har bråttom så är det tyvärr maten som får gå av i mitt kall… ska försöka göra så att det blir bättre, men det är en lång resa!
  Lotta

 • Eva

  jag har ställt in mej på singstar i alla fall.. hoppas inget kommer ivägen.. :))

  • http://www.partypinglan.se Tess

   BRA Eva!!!
   Ska kolla med Jenny.
   Har pratat med Jesse men du vet ju att hon inte gillar Singstar så Jag tyckte Tord kunde komma med och sjunga och vara chaffis så kan Jesse dricka massor med vin ;-)
   Ska jaga efter några fler av grannarna med :-)