There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Men vi förfestade glatt i hytten på vår smuggelsprit

- mars 25, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Söndag, våffeldag och sommartid, kan det bli bättre? Solen skiner från en klarblå himmel och håller man sig inomhus så märker man inte av att det stormar ute. Nu är...

Söndag, våffeldag och sommartid, kan det bli bättre? Solen skiner från en klarblå himmel och håller man sig inomhus så märker man inte av att det stormar ute.

Nu är det dock inte idag det ska handla om utan en Cinderellakryssning. Det hela började i fredags. Direkt efter jobbet så mötte jag upp Jesse för lite för-bubbel, innan vi gav oss iväg till båten. Det var då jag träffade Kungen.

Vi delade en flaska bubbel och åkte till terminalen där vi mötte upp med resten av sällskapet, Eva och Taija. Vi checkade in yada, yada, det är inte så spännande men mer spännande var att de lös alla väskorna innan vi fick gå ombord på båten. ALLA! Varenda spritflaska åkte direkt i soporna och jag kan säga att det var inte många väskor som passerade orörda. Jäklar vad med flaskor de slängde!

Dock klarade sig min väska och även om ni gärna vill det, så kommer jag inte avslöja hur jag fick med mig en hel flaska lakrisshot ombord. Vi fick även med oss två flaskor bubbel men jag tänker inte berätta hur, sorry. Ni kanske undrar varför folk släpar med sig så mycket sprit ombord när det är billigare att köpa den på plats i Tax-free butiken? Jo, för att på avgångar fredag och lördagar med Cinderella säljer man inte en droppe sprit i Tax-freen på utresan. Stora nät täcker alla flaskor och vakter patrullerar för att säkerställa att ingen desperado försöker snika till sig nåt otillåtet. Man är helt hänvisad till barerna och där är det genast lite dyrare, givetvis.

Men vi förfestade glatt i hytten på vår smuggelsprit. Barasåattnivet. Medan vi bytte kläder och piffade oss, som tjejer brukar.

Å nånstans där mellan pepparshotsen, bubblet och chipsen så blev jag biten. Ja, på riktigt. Men eftersom regeln säger att allt som händer på båten, stannar på båten så kommer jag inte avslöja vem eller rättare sagt vilka som bet mig. Jag fick ett bett på andra sidan med.

När Taija fått i sig så mycket att hon blivit suddig så var det dax att lämna hytten och leta sig upp till baren. Eller så var det för att spriten var slut.

Vi var faktiskt duktiga och åt middag med, men det var inte så underhållande så vi hoppar vidare till dansgolvet. Musiken var grym, i alla fall minns jag klart och tydligt att jag dansade mig igenom större delen av natten. Emellanåt behövdes det nåt att dricka.

Det här är en blåbärsdrink och en pepparshot. Jag tyckte drinken var god och jag tror jag drack flera såna. Sen drack jag en RedbullVodka, men bara en tack och lov. Jesse bjöd mig dock på resans absolut godaste drink, Frozen Strawberrydaquiri.

Bilden gör den verkligen inte rättvisa. Den var galet god men jäklar vilken brainfreeze!!!! Shit! Och sen på´t igen. Galet gott!!!

När min mobil visade 05.00 hade jag varit uppe ett dygn och kände att det var dax att knoppa så jag köpte mig en räkmacka och vatten och gick till hytten, åt och somnade snabbt. Med öronpropparna i och en sån där ögonmask sov jag som en gris hela natten och vaknade pigg 09:30.

I efterhand har jag konstaterat att klockan var 4 när jag lade mig inte 5, för mobilen hade hoppat fram en timme till finsk tid, hur som helst tyckte jag att det kändes lagom. Var, hur och när de andra somnade, lämnar jag helt okommenterat.

Vi träffade givetvis en hel del folk, många väldigt unga killar. Jag vet inte om det är så det ska vara men personligen finner jag det lite svårt att förstå hur de kan vara intresserade av oss. Och hur jag än försöker så kan jag inte låta bli att tänka att snart är det mina egna söner som raggar på 20 år äldre tjejer på en Finlandsbåt. Inte så att det är nåt problem, mest en paralell jag finner intressant och svår att inte tänka på.

Här är en kille vi träffade.

Han är 22 år, alltså född 1990. Gulligt va? Speciellt med tanke på min egen 17-åring som fyller 18 i år och alltså är född 1994. Sånt tänker jag på, att om några år är det där han. Hur som helst så pratade vi ett tag och jag konstaterade att den här killen precis som jag var från VH, han bor typ 15 minuter från mig. Det betyder att han gick i samma skola som 17-åringen när han gick i 6:an, för då gick den här killen i 9:an.

Och självklart så frågade jag 17-åringen om det här var någon han kände. Tack och lov så var det i alla fall inte en av hans kompisar men troligen någon i utkanten av kompiskretsen. Jag får återkomma om det.

Jag är inte helt säker på att mitt sällskap gillar mina paraleller. Det kanske är rätt trevligt att vara närmare 40 än 30 och få med sig en sån här liten kille till hytten? Vad vet jag? Jag är gift med samma man som jag dejtat sedan 1992, och har alltid varit honom trogen. Skulle jag nångång välja någon annan så skulle det definitivt ändå aldrig bli en pojkspoling.

Fast jag tycker att det är asroligt att retas med singlarna och påminna dem om att jag har barn i stort sett i samma åldrar som killarna de, hmmmmm, ska vi säga, kramas med. Jag vet inte om det alltid uppskattas, men kul är det.

09.30 vaknade jag i alla fall och klev upp för att äta frukost. Det blev kaffe, räkmacka och ett Wienerbröd, och lite mer kaffe. En rätt typisk båtfrukost för mig. Sen rantade vi runt resten av dagen. Satt i puben och inne på discot.

Jag är snäll och bjuder på lite bilder av mig själv med, vill ju inte bara hänga ut mitt snygga sällskap. Här ser ni mig med min snygga kompis Taija, vars namn får de flesta killar att fråga två gånger vad hon egentligen heter.

Eva köpte en hatt åt mig. Det börjar bli en vana. De tre senaste kryssningarna har jag fått någon form av mössa av henne. Den här gången blev det en lila stråhatt, fast den ser blå ut på bilderna, men den är djuplila. Och jag ser ut som en kärring i den. På riktigt! Fast jag bjuder på det. Jag är ju redan gift.

På bilden ser ni Eva, min äldsta kompis. Henne har jag känt sedan jag gick i andra klass, kan det ha varit 1980 eller nåt? I vått och torrt har hon alltid stått trofast vid min sida. En sån vän skulle alla ha. Min andra absolut bästa vän och som jag också ibland brukar referera till som min fru, är Jesse, men hon vill ju helst inte vara med på bild så hon slipper, fast hon och hennes alter ego Alice var med på kryssningen.

15:30 lade vi till vid Stadsgårdskajen och tog bussen mot Slussen för att fortsätta med lite efterfest. Maken kom in och joinade oss och så även Taijas syster.

Jag trodde vi var på Papagallo men det visade sig att vi var på Beefeaters Inn.

Vi åt middag och skrattade till klockan närmade sig 23. Sen kände jag att det var läge att bryta upp så vi skiljdes åt och jag promenerade med Maken till Stockholm Södra och tog pendeln hem.

Nu är det bara att ladda om och göra sig redo för nästa kryssning. Ser ut som om det blir en till snart igen, och jag har då inget emot det!