There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Mer om köpcentrum

- november 30, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 3 comments -

Har ni inte gjort det innan så börjar ni med att läsa det här inlägget som till en början handlar om konversationen med centrumchefen för Nacka Forum men som avslutas...

Har ni inte gjort det innan så börjar ni med att läsa det här inlägget som till en början handlar om konversationen med centrumchefen för Nacka Forum men som avslutas med en kortare genomgång av vad jag tycker är avgörande för var jag väljer att spendera mina pengar när det handlar om att shoppa loss i något av våra större köpcentrum.

Jag hade missat några centrum och bland kommentarerna och på Fb tipsades jag om följande:

Heron City, Vällingby, Tyresö, Infra City, Sollentuna, Skärholmen och Täby Centrum

Toaletter och p-platser är sånt som blir avgörande när det finns massor med centrum att välja på och de flesta butiker finns i alla centrum. Det och matutbudet.

Och så tillägger jag mysfaktorn, som faktiskt är ganska avgörande om den är obefintlig.

Heron City har aldrig blivit ett köpcentrum i mina ögon och det var kanske därför som jag missade det när jag skrev om de olika centrumen jag besökt igår. Heron är för mig en stor biograf med butiker och restauranger.
Jag har åkt dit allra flest gånger för att gå på bio, (eller för att träna på Sats).
Men Heron har ändå en del butiker så man kan ju undra varför jag inte ens ser det som ett köpcentrum bland alla andra.
Kanske är det för att det inte finns så många butiker i Heron, och för att de i sin tur faller inom kategorin möbler/inredning, sport och barn. Det finns inte en enda klädbutik.
Jag har nog alltid tänkt på Heron City mer som en upplevelse än som shopping.

Vad gäller Heron så har de en tråkig Food Court med ännu tråkigare mat. Sushin är ok. Bäst mat har jag ätit på bottenvåningen hos Coffey house By George. Oleary´s och Pizza Hut har samma standard som de brukar ha, men undvik restaurangen Amazon som bara är skit. Toaletterna har jag aldrig besökt, men toaletterna uppe vid bion är i alla fall helt ok och gratis för biobesökarna.

Mysfaktorn i Heron är typ 0, tyvärr. Finns inget mysigt alls med Heron. Det är för det mesta iskallt på bottenvåningen och jättevarmt högst upp vid bion.
Parkeringen är i alla fall gratis, varken p-skiva eller bommar och det tycker jag är jättebra!

Bion är dessutom min favorit, jättebra bio!

Skärholmens C har blivit riktigt fint efter renoveringen och stort. Skärholmen har typ 200 butiker och gratis parkering (utan p-skiva) om jag minns rätt. Mysfaktorn i Centrumet är inte så hög men lite mysigt är det trots allt med de små broar som leder över gångstråken när du går på plan 2.
I Skärholmen har de en Food Court, den var väl helt ok och det finns nåt fik som är helt ok, men det är inget speciellt.
Vill man däremot ha massor med butiker att strosa runt i utan att behöva gå utomhus så är Skärholmen riktigt bra.
Toaletterna minns jag inte om jag har besökt i Skärholmen så de kan jag inte säga nåt om.

Vad gäller de övriga centrumen, Vällingby, Tyresö, Infra City, Sollentuna och Täby så kan jag inte uttala mig. Ni får gärna hjälpa till och beskriva dem åt mig i kommentarsfältet så ska jag plocka in det i ett inlägg. Och om jag fortfarande har missat nåt stort så hojta.

Komplettera gärna också om ni vill tillägga något till de jag redan skrivit om. Och säg till om det är några uppgifter ni saknar.

Tack till Anna, Martina och Eva för tipsen :D

 • http://radhushyenan.blogg.se Helena

  Jag gillar Farsta Centrum och Sickla Köpkvarter!

 • http://shapemybody.blogspot.com/ Linn

  Jag älskar skärholmen :) Där finns i princip ALLT, och det är inte för mycket folk, som i typ kista. Och toaletterna är fräscha :) Kan dock tycka att det är lite dåligt utbud av fik o mat, o fiken som finns e inte direkt billiga.. Vet att en räkmacka kosta 99kr på ena fiket:P

  Sollentuna C är jättefräscht, och LUNGT de gånger jag varit där. Finns inte lika mycket butiker dock.

  Annars är Stinsen Centrum ett ställe jag gillar. Stort, luftigt, lugnt, mycket fik m.m. Det kan jag rekommendera.

  Vällingby är helt ok, mysigt pga att mycket är ute kanske. Men inget centrum jag direkt åker o shoppar i, trots det är närmst mig. De hade en foodcourt, men vet inte om den tagits bort? Verkade inte speciellt poppis iaf…

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Stinsen hade jag ju helt glömt, där har jag varit men det måste vara 10 år sedan, minst!
   Vällingby har jag också missat, har inte varit där heller på många år.

   Tack för alla bra tips!

   Jag får nog ta mig i kragen och åka runt lite mer och kolla in centrumen på norra sidan stan.