There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Midsommarafton i Furuvik

- juni 22, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Igår var det midsommarafton. Stora R och Lilla T hade dragit hemifrån för att vara borta hela helgen, så kvar blev jag, Maken, Lilla R, Fisen och Ninjan. Fisen hade...

Igår var det midsommarafton. Stora R och Lilla T hade dragit hemifrån för att vara borta hela helgen, så kvar blev jag, Maken, Lilla R, Fisen och Ninjan.

Fisen hade inga vänner att leka med och var grinig för att vi inte ”kunde göra nåt alls”. Fast vad exakt hon egentligen ville göra, det visste hon inte ens själv. Vi hade verkligen inga planer. Svärmor är sjuk och kunde inte komma, alla mina vänner var bortresta och nåt storslaget midsommarfirande med massor med god mat är det ju inte tal om för min del.

Efter frukost fick jag ett infall och en knapp timme senare satt vi allihopa i bilen, Ninjan med. Jag körde de dryga två timmarna upp till Furuviksparken där de hade midsommarfirande bland gärsgårdar och små killingar.

Tur nog tog vi med oss varma kläder för vi lämnade ett soligt Stockholm, 25 grader varmt för ett molnigt och endast 16 gradigt, ganska rått Furuvik.

Det första vi gjorde var att äta lite mat, när vi kom fram. Vi hittade ett thai-ställe och åt supergod kycklingcurry med ris. Jag tuggade maten supernoga och åt en lagom liten portion som jag snodde från Fisens tallrik. Första gången jag äter fast mat, varken soppa eller puré sen den 14/5. Det gick alldeles utmärkt och jag ska i alla fall gå över till fast mat från måndag.

Sen promenerade vi runt. Min favvo var givetvis klapphagen där enstaka föräldrar vallade runt knähöga, tultande småbarn. Men jag behöver inga småbarn för att klappa på får, getter och killingar. Gud så söta de var!

I Furuviksparken hade de även apor som i chimpanser och lemurer.

På vägen hem körde vi förbi Älvkarlebyfallen.

När vi närmade oss Stockholm igen var det kväll men solen tittade fram och värmen var tillbaka.

Det var verkligen en supertrevlig midsommar, den bästa på länge!