There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Min helg….hittils

- augusti 14, 2010 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Det har varit en produktiv helg. Så blir det  när jag vet att Darling inte är på väg hem. Rastlös sysselsätter jag mig med pyssel och faktiskt får jag en...

Det har varit en produktiv helg. Så blir det  när jag vet att Darling inte är på väg hem. Rastlös sysselsätter jag mig med pyssel och faktiskt får jag en hel del gjort.

Brödet gräddas

Brödbak

I torsdags bakade jag frukostbröd. Två enkla bröd som går att variera hur mycket som helst.
Hela familjens favorit.

Med nötter och frukt i form av fikon, russin, katrinplommon, aprikoser eller liknande, pumpafrön eller solrosfrön, linfrö mm blir det mastiga bröd som mättar och ger massor med energi.

Olja köksbänkarna

I fredags oljade jag köksbänkarna och matbordet med assistans av Lila R.
Det var ett kladdigt arbete.

Vi passade på att damma och tvätta av all köksutrustning som vi behövde flytta på när vi ändå var i farten.
Det tog tid men snyggt blev det.Köksbänken

Jag passade också på att tvätta ur kylen så nu är den skinande ren.

Mys och datorpill

Till middag igår åt vi makaronilåda och kollade på film, jag och killarna.
Lilla M sov borta så det var väldigt lugnt och skönt.

Större delen av kvällen gick åt till att försöka installera det trådlösa nätverkskortet i datorn jag och Stora R byggt ihop under dagen. Jag gav upp runt 1 på natten när jag hade prövat allt och plockat i och ur det där jäkla kortet 1000 gånger.
Avinstallerat och installerat och avinstallerat igen.

Stora R håller mig sällskapBörja om från början

Stora R köpte nytt chassi och ny hårddisk igår så det var bara att flytta allt från den gamla burken till den nya. Eftersom han bytte hårddisk var det ju dessutom bara att installera om allt från grunden.

Som OS hade vi Win Xp eller Win 7 Proffessional att välja mellan och vi valde Win 7. Jag gissar att det var det som gav oss en hel del problem.

Win 7

Win Xp börjar bli så till åren nu så de kändes rätt meningslöst att installera när Microsoft allt med kapar stödet för XP. Win 7 å andra sidan har inte stöd för äldre produkter och min scanner fick jag ge upp när jag bytte till Win 7 i min egen burk. Den hade bara stöd upp till Vista.Uppgradering pågår

Inget trådlöst nätverk

Nu var det nätverkskortet som strulade och trots att jag hittade dirvisar som skulle funka under Win 7 så fick jag det inte att fungera. Men det är ett rätt gammalt kort så jag gissar att även det kommer behöva uppgraderas. Nu kör vi med sladd tillsvidare. Enkelt, snabbt men inte fullt så snyggt.

Medan jag sitter här jobbar med datorn samtidigt som jag  kollar på VidZone via PS3:an så städar killarna huset.
Det är skönt att slippa göra allt själv.
De dammsuger, moppar, dammar (nåja kanske inte) och städar bägge badrummen.

Ikväll

Senare blir det träning och en kväll med kompisar. Det känner jag mig värd efter allt slit här hemma.