There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Min stora dag

- juni 18, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Lilla T är diabetiker och fyller snart 16 år. Han har varit diabetiker sedan 2004. Under dessa år har han överraskats av diabetesmottagningen på SÖS flera gånger. Tack vare Min...

Lilla T är diabetiker och fyller snart 16 år. Han har varit diabetiker sedan 2004. Under dessa år har han överraskats av diabetesmottagningen på SÖS flera gånger.

Tack vare Min stora dag fick han vid senaste besöket hos läkaren en biocheck och en värdemenycheck. Bara sådär. Lilla T blev jätteglad. Tänk att det kan finnas nåt litet roligt med att behöva ta sprutor, kolla blodsocker, ränna hos läkarmottagningar och resten av livet behöva ta hand om sig lite extra mycket. Tänk att det kan finnas nåt positivt att förknippa med Diabetes.

För några år sedan fick Lilla T och jag sitta som publik på ett av Idolavsnittens genrep. Det kan ni läsa mer om här.

Jag har funderat på hur jag ska tacka dessa fantastiska människor som gör så mycket för sjuka barn och igår kom jag på det. Jag ska givetvis bli månadsgivare och stötta dem.

Stiftelsen MinStoraDag hjälper svårt sjuka barn i Sverige att förverkliga sina önskedrömmar. En Stor Dag är ett avbrott i tillvaron när sjukhusdagarna är långa och behandlingarna svåra. Barnen vi hjälper är 3-18 år och lider av livspåverkande sjukdomar, inte sällan med livshotande diagnos.

Vi samarbetar med samtliga Universitetssjukhus samt barn- och ungdomskliniker i Sverige. Man kan som privatperson inte ansöka om att få en Stor Dag. Det är endast läkare och övrig personal som tillsammans kan identifiera och nominera de svårt sjuka barn som ska få en önskedröm uppfylld.

För att nå fler barn arrangerar vi gruppaktiviteter och ungdomsläger. Dessutom ordnar vi caféer i sjukhuskorridorerna, sponsrar musik- och tonårsrum på lekterapierna samt skickar påsk- och julpresenter.

2011 genomförde vi ca 550 projekt för barn på sjukhus runt om i Sverige. Förutom gruppaktiviteter, läger, caféer mm. uppfyllde vi 214 svårt sjuka barns önskedrömmar.

Läs mer om Min stora dag på deras egen sida.

Vill du också bli månadsgivare eller bara skänka ett enstaka belopp? Klicka i så fall på den här länken.

MinStoraDags mål är att hjälpa alla svårt sjuka barn i Sverige att få en önskedröm uppfylld. Med hjälp av ditt stöd närmar vi oss målet!

Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med livshotande diagnos. Barn bryr sig lite om forskningens framsteg, om pengar och nya behandlingsmetoder. Hos dem kretsar tankarna kring hur det skulle vara att mjölka en ko, att få träffa Musse Pigg eller spendera en dag med sin idol. MinStoraDags uppgift är att se till att just sådana önskedrömmar går i uppfyllelse. Barnen behöver något underbart att tänka på när behandlingarna är svåra och sjukhusdagarna långa.

Stiftelsen MinStoraDag får inga statliga bidrag utan är helt beroende av frivilliga gåvor från företag, privatpersoner och stiftelser. Det är personalen på barnklinikerna runtom i Sverige som nominerar barnen till MinStoraDag.

Du kan lita på att pengarna används på rätt sätt. Vi har ett 90-konto och övervakas därför årligen av Svensk Insamlingskontroll. Ett 90-konto kräver att högst 25 procent av den årliga intäkten går till administration och insamling.

Hela 86% går oavkortat till barnen. Med en liten och effektiv organisation, många duktiga volontärer samt en hög kostnadsmedvetenhet i allt vi gör, ligger våra administrations- och insamlingskostnader runt 14 procent.

Du kan stödja oss på många olika sätt. Stort tack på förhand!