There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Mitt i ett äventyr

- december 5, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Maken hjälpte mig borsta av och putta ut bilen från parkeringen i morse. När jag väl fick lite fart gick det utmärkt att köra, men sikten var dålig och väglaget...

Maken hjälpte mig borsta av och putta ut bilen från parkeringen i morse. När jag väl fick lite fart gick det utmärkt att köra, men sikten var dålig och väglaget halt, så jag körde sakta och säkert till jobbet.

Såg på bilarna längs vägen att det var bättre att komma fram än att fastna i en driva. Och jag kom fram, i tid. När dagen återvände och snön fortfarande ramlade ner från himlen i samma oupphörliga takt började drivor av snö bildas på skolgården och det ställde till med problem.

Första varuleveransens lastbil kom in med halva baken på skolgården och fick ge upp försöken att backa in till dörren. Chauffören lastade av varuburen och släpade den genom snön till köket.

Sen såg jag bil efter bil som inte kom in, eller ut. Som körde fast och fick puttas loss. Vid ett kom nästa varuleverans men efter att bilen kört fast och till sist blivit lossdragen av en förbipasserande traktor lastade chauffören helt sonika ut ett gäng fulla varuburar ute på gatan och lämnade dem där.

Vi fick springa de hundra metrarna till vår ingång med tunga kartonger som trillade sönder i snön. Det i sin tur gjorde att vi blev en timme sena med vår egen lunch och att städaren inte kunde städa matsalen för att vi inte ens påbörjat vår städning när han kom och att vi till slut blev klara med dagen runt 16, en timme sena.

Anna och Oskar hjälpte mig att borsta av, skrapa fram och gräva loss min insnöade bil. Sen började en spännande resa från Östermalm via Älvsjö och Brandbergen till VH.

Till Älvsjö gick det utan probelm. Från Älvsjö till Farsta lika så. Vid farsta stannade trafiken av och det var låååånga köer. Längs med 73:an mellan Farsta och Haninge stod lastbil efter lastbil både i vägrenen och i mittenfältet, utan att komma nån vart.

Jag körde av i Haninge för att lämna av Anna. Gamla nynäsvägen var inte farbar och jag kunde inte komma på motorvägen igen för påfarten var blockerad av två stora lastbilar. Så jag åkte tillbaka till länna men precis innan jag skulle köra på motorvägen så hörde jag på radion att 73:an var helt blockerad i höjd med Haninge så det var bara att vända och sikta på påfarten vid jordbro.

När jag kom ner på motorvägen möttes jag av ett plogtåg och fick en snövall på en dryg meter precis framför bilen. Jag gasade och satsade och kom igenom! I 15 km/h körde jag sedan bakom plogtåget till avfarten i VH som var igenplogad men jag gasade och kom av.

Hemma var parkeringsplatsen helt igensnöad men maken var snäll och kom ut och skottade. Galet mycket snö, själv var jag hungrig och trött efter 3 timmar i bilen så hjälpen var väldigt uppskattad!

Att köra genom stan idag har verkligen varit ett äventyr. Jag har aldrig sett så många lastbilar i diken, i rondeller, på avfarter, påfarter och i backar både uppåt och neråt. Väldigt spännande och intressant.

Ska bli ännu mer spännande att se hur insnöad bilen är imorgon. Blir kanske till att kliva upp lite tidigare för att vara säker på att hinna in i tid.

Gonatt på er!