There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Morgonsol

- oktober 2, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Kvart över 6 på morgonen och det är fortfarande lite ljust ute. Men inte länge till. Snart nog lägger sig vinterns mörker över oss, om inte förr så helt säkert...

image

Kvart över 6 på morgonen och det är fortfarande lite ljust ute. Men inte länge till.
Snart nog lägger sig vinterns mörker över oss, om inte förr så helt säkert när vi går över till vintertid. Jag längtar inte.
Det är jobbigt när det är mörkt, både när jag kommer till och går från jobbet.

Tiden går snabbt nu när jag jobbar. Jag tycker veckorna bara rasslar förbi. Det är måndag och fredag och sen börjar det om. Jag vet inte hur jag ska hinna med mer liv i mina redan fullproppade dagar.
Visst, jag är hemma redan halv fem på eftermiddagen men då är jag trött och energifattig.
Sen går eftermiddagen och kvällen snabbt med alla klassiska måsten och ändå tycks jag aldrig orka plocka av tvätten från tvättställningen. Det är som att när jag är trött, ser jag den inte ens.

Jag tänker att jag borde njuta mer, det är ju ändå livet som svischar förbi mig i hundranittio, men till vardags så orkar jag inte så mycket mer.

Träningen är obefintlig just nu. Det är inte det att jag inte kan, jag orkar inte. Promenader skulle möjligen vara ett alternativ men hur lockande är det efter en hel dags spring? Att skaffa kort och gå på klasser igen är inget jag vill just nu.

Däremot håller jag ju på med utmaningen och imorgon är det faktiskt 3:e vägdagen. Det betyder att vi har hållit på i 30 dagar.
Jag har inga större förhoppningar om nåt strålande resultat. Inte för att jag inte skött mig, utan snarare för att jag tror att min kropp som vanligt inte vill vara med.

Det är egentligen så fånigt. Jag är frisk, fullt fungerande, med ett helsikes immunförsvar. Jag är, förutom migrän ibland, i stort sett aldrig sjuk. Jag brukar säga att jag blir bara sjuk en gång om året och det stämmer ganska bra. Men när det kommer till viktminskning så är det som förgjort. Jag ger allt som oftast upp för att min kropp helt enkelt svarar så otroligt dåligt när jag försöker gå ner i vikt.
Jag inbillar mig att jag har en obefintlig ämnesomsättning men jag har inga belägg för det och jag vet att i nio fall av tio så är det inte det som är problemet.

Nu hoppas jag i alla fall fått lite hjälp. Bollen är satt i rullning och startskottet går den 25/10 med en gastroskopi. Verkligen inget jag längtar efter men ett måste om jag vill veta mer om varför jag funkar som jag gör.

För att byta ämne helt så är jag själv sjukt nöjd med mitt nya bloggtema. Det ska fortfarande tillkomma en del men jag tar det lite i taget. Tills vidare får ni hålla till godo med enbart bloggposter så kommer det mera allt eftersom.

Godmorgon världen!