There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Nån att se upp till

- oktober 14, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Det händer att folk säger att jag är lite av en förebild som mamma med mina 4 ungar och hemmafru i 17 år, men det är inget mot min förebild....

Det händer att folk säger att jag är lite av en förebild som mamma med mina 4 ungar och hemmafru i 17 år, men det är inget mot min förebild.

Nu ska ni få höra.

Jag har en vän, en fyrbarnsmamma som precis som jag är gift och bor i radhus, fast på andra sidan stan. Jag har känt henne en sådär 13 år eller nåt och vi började som brevvänner. Först bodde vi i samma kommun men ganska snart flyttade jag till andra sidan stan och vår kontakt blev mer sporadisk.

En gång per år har vi setts, på min årliga kräftskiva och i undantagsfall har vi setts även däremellan. Det är inte för att vi inte velat, utan för att det är svårt att ta sig tid. Dock är det lika roligt varje gång vi ses. Min vän fyllde år igår och jag insåg hur dåligt jag egentligen känner henne när jag inte hade en aning om vad jag skulle köpa som present. Det kändes lite trist, men det är ju så det blir när man bara ses en gång varje år.

Hur som helst, så är jag galet glad att kunna räkna henne till mina vänner, trots allt, för hon är en sjukt imponerande människa. Hon är som urmodern, med ett hjärta större än alla andras och ställer alltid upp för alla. Hon är drivande i föreningsarbete, lägger sin tid på att sitta med i styrelser och jobbar hårt för barnen på alla tänkbara sätt. Inte bara för sina egna barn utan för allas barn. Var hon får all sin ork och energi ifrån fattar jag inte. Hon hämtar och lämnar och är alltid närvarande. Hon är så mycket mer än jag någonsin kommer orka med att vara.

Hon är dessutom lärare och kunde jag önska något skulle det vara att alla skulle få chansen att ha henne som lärare.

Igår på kalaset var hela hennes familj närvarande. Alla hjälpte till och jag tänkte bara att mina ungar skulle säkert aldrig velat vara delaktiga på samma sätt. Hennes familj känns så otroligt stabil och älskvärd. Världens finaste barn, världens gulligaste man. Och världens bästa Jennie.

Festen var jätterolig och vi tog sista tåget hem, fast vi hade kunnat festa mycket längre om bara tågen hade fortsatt hela natten.

Jennie var nominerad till Sveriges idrottsförälder i år.

Hon var också med i Mitt i tidningen 2011.

Jennie, du är min stora idol. Du är helt enkelt galet bra och helt fantastisk!

Bara så att du vet det!

(Ölskulpturen, för er som undrar, heter Varannan Vatten. Vi byggde den som en symbol för festandet, som ofta börjar med tanken att man ska vara duktig och dricka varannan vatten, vilket man brukar komma på ungefär efter 5:e ölen.

På första bilden är skulpturen inte helt färdig, vilket den är på bild nummer två. Det lilla snapsglaset står för Torsten Flink och den ultimata ångesten dagen efter.)