There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

När är jag körbar?

- januari 5, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Nu ska vi se vad ni tror. Igår var jag ute och barhoppade. Mellan kl 21:30 och 03:00 drack jag 6 st öl. Vanliga starköl. En var en 35 cl...

Nu ska vi se vad ni tror.

Igår var jag ute och barhoppade. Mellan kl 21:30 och 03:00 drack jag 6 st öl. Vanliga starköl. En var en 35 cl flaska, en var en 50 cl flaska och de andra serverades i glas, uppskattningsvis 40-50 cl st.

Frågan är, när kan jag köra bil?

Nu vet jag att nån kommer svara att jag ska låta bilen stå, för att vara säker, men det är inte det jag är ute efter. Det jag tänker på är att 6 öl under en kväll för många inte är speciellt mycket och nåt de garanterat inte reflekterar så mycket över dagen efter när de behöver åka och handla.

Så om vi nu utgår från att vi är såna som inte låter bilen stå ifall det inte har festats till ordentligt med både öl, vin och en virre eller två, när tänker ni att det är säkert att köra till det lokala ATG ombudet för att lämna in hästarna eller vad man nu gör?

Jag räknade ut att i mina öl var det mellan 30 och 35 cl 40% sprit. Med den klassiska metoden att kroppen förbränner ungefär 2 cl 40% sprit varje timme borde jag vara körbar någonstans runt 15-17. Men egentligen är det ju inte fullt så enkelt. Det beror även på hur mycket man väger och hur snabbt man förbränner för kroppen skiljer från person till person.

Och slutligen. Jag blåste när jag kom hem. Då var klockan halv 5 eller nåt. Om jag inte minns fel så visade det 0.7 och maken tror jag låg lägre, 0.5, men helt säker är jag inte. Jag kan minnas fel, vid det laget var jag rätt trött kan jag säga.

Ge mig en gissning nu.