There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

När budgeten är viktigare än personalen

- december 19, 2012 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Imorgon har jag sovmorgon. Låter det skönt? Det är det inte. Jag har ofrivillig sovmorgon. Jag vill jobba men får inte. Tror ni jag är skitirriterad? Japp, det är väl...

Imorgon har jag sovmorgon. Låter det skönt? Det är det inte.

Jag har ofrivillig sovmorgon. Jag vill jobba men får inte.

Tror ni jag är skitirriterad?

Japp, det är väl det minsta man kan säga.

Imorgon har vi julbord för lärarna. När det blev bestämt för ett par veckor sen, frågade chefen mig om jag kunde jobba kvällen. Självklart sa jag ja. Dels får jag lite extra pengar, dels ställer jag alltid upp. Allt bra så.

Tills igår. Då kläcker chefen att jag inte ska börja 06:30 utan kl.09. För hon vill inte betala ut övertid och tydligen har jag rätt tills det om jag jobbar mer än ett visst antal timmar. Jag protesterade. Inte fan tackade jag ja till att jobba kvällen för att sen bli av med två och en halv timme på morgonen. Så jag sa att jag vill gärna ha kvar mina timmar, men icke.

Istället plockar vi in en vikarie 3 timmar tidigare än vanligt och metallskallekompisen får börja en halvtimme tidigare. Kul, kul. Och jag ska börja 09. Och åker på att betala biltullen som jag annars slipper för att jag passerar före den sätter igång. Så jag går 20 spänn back, bara där. Förutom timmarna.

Att jag redan har gett upp en halvtimme varje dag till förmån för metallskallekompisen och för ett bättre arbetsflöde, det räknas visst inte. Och dessutom har jag kapat en halvtimme av min egen arbetstid, för att den inte behövdes. Att jag sa ja utan att ens fråga hur länge jag skulle jobba, utan att tveka, det räknas inte heller. Att jag alltid är i tid, har haft en enda sjukdag sen jag började i januari och alltid levererar…..

Du måste förstå, vi får försvara vår personalbudget varje månad, sa chefen. Jo, jag förstår men varför vilkorades inte min arbetstid i så fall redan när jag fick frågan om kvällsjobb? Att budgeten är galen, det vet jag ju.

Och vad gjorde jag i morse? Jo jag åkte in en halvtimme senare för att jag visste att det skulle räcka. Så att den där budgeten ska må lite bättre. Nä, fy! Jag är så besviken.

Just det. Dessutom skulle jag planera allt till imorgon, så att de som jobbar skulle slippa fundera, och det gjorde jag. En lista med allt till oss, en för utskicket och prepp så de inte behöver fundera på nåt alls. Dock hade det knappast varit problem hur som. Metallskallekompisen är ju upplärd av mig, så han hade klarat det galant! Men det känns ju alltid så roligt när man blir ombedd att jobba för att liksom rationalisera bort sig själv, även om det bara är för en morgon.

I fortsättningen ska jag tänka på att alltid vara tydlig med att specificera vad som gäller om jag säger ja. Att jag vill behålla mina timmar, att jag är villig att jobba mera för att tjäna lite mera, men då ska jag faktiskt kunna tjäna på det. Det här misstaget gör jag inte två gånger.

 

 • tokbusa

  ang tags: du uppmanar till aggressivt toalettbeteende? ;P

  • http://www.facebook.com/Supertess Tess PartyPinglan Handley

   Jäkla aijpaden som särskriver!!! Men du jag hörde rykten om nåt nytt ord du använde…..
   Pubbla?
   ;)