There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Ni är så snälla

- november 17, 2010 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Jag satte mig vid köksbordet och andades ut. Läste precis en kommentar i bloggen som verkligen gick rätt in i hjärtat. För att knyta an till ett inlägg jag skrev...

Jag satte mig vid köksbordet och andades ut. Läste precis en kommentar i bloggen som verkligen gick rätt in i hjärtat. För att knyta an till ett inlägg jag skrev häromdagen om karma och ringar på vattnet så är det helt underbart att få se hur det jag gör sprider sig.

Det är fina ord ni skriver om mig och jag har svårt ibland att förstå att det verkligen är mig ni pratar om, men jag tar till mig av era ord och det känns skönt, det känns bubblande glatt.

Osäker

När jag började skriva den här bloggen var jag osäker på om jag skulle göra ett bra jobb. Vad skulle jag skriva om? Och hur skulle jag hitta gnistan att fortsätta, jag som aldrig lyckats skriva mer än några sidor i en dagbok. Men bloggen har utvecklats och jag älskar att skriva här. Självklart för min egen skull, det finns inget bättre sätt att sortera sina tankar och komma till nya insikter än att skriva, men framförallt för er skull.

Det är vansinnigt roligt att skriva när jag vet att ni läser och kommentarer som de jag fick igår, ja de värmer mer än ni kan ana. En stor kram vill jag ge er som peppar mig och stöttar mig, ni betyder massor för mig.

PepparkaksbrödPepparkaksbröd

Idag har jag bakat pepparkaksbröd. Jag gjorde det för första gången som ett experiment på mitt vanliga frukostbröd förra veckan och det föll väl ut. Nu doftar det jul och pepparkaka i hela huset. Brödet är baserat på Dinkelfullkornsmjöl med kruskakli, russin, mandel, pumpakärnor, linfrön, tranbär, lingonsylt och så då pepparkakskrydda.

Grymt som mackor med ost eller skinka men jag tror nästan att det skulle kunna fungera bra med lite ädelost också, istället för pepparkakor. Borde vara nyttigare, det är inget tillsatt fett i brödet utan bara naturligt fett från mandlar och frön. Ska köpa lite ädelost och testa.

Jag bakade brödet delvis för att jag skulle ge bort det idag men jag vart inte 100% nöjd så det får bli en omgång till i helgen. Provsmakningen hemma däremot gav klart godkänt så nu slipper jag baka frukostbröd till helgen. Skillnaden var att jag den här omgången använde färska tranbär men förra torkade, vilket jag tyckte var aningen bättre.

Middag

När brödet var klart åkte kvällens middag in i ugnen. En köttfärslimpa fylld med lite vitlök, russin, mandel och en kräm på soltorkadetomater. Till det blir det rostade grönsaker, kålrot, morot, paprika, potatis, sötpotatis, rödbeta, gul lök och vitlök. Mitt kök har varit varmt som en bastu idag.

December snart

PepparkaksbrödOm 14 dagar är vi inne i december. Tiden rusar iväg. Jag har fått önskelistor av ungarna och inser att jag måste ta tag i det där med julklappar snart. Killarna är enkla, de önskar sig i alla fall bara pengar, men Lilla M hon vill ju ha allsköns prylar som ska jagas tag på. Som tur är så har jag i alla fall möjlighet att shoppa sånt på dagtid och kan på så sätt ofta undvika den allra värsta trängseln.

Att shoppa på nätet är också nåt jag starkt rekommenderar. Enkelt, snabbt och inga svettiga, sura människor att trängas med.

Ingen kryssning i år…

Själv är jag så sugen på en Finlandskryssning igen men inser att det inte kommer bli av före årsskiftet. Jag hoppas verkligen att det väntar en grym kryssning åt mig i början av nästa år. Det skulle vara så skönt att festa loss ordentligt, och ni som varit med förr vet ju att det brukar bli rätt hårt festande på båtarna.

:(

Jag är inte bra på att sakna, men nu blir jag så illa tvungen till det i hela 3 dagar. Tur att tiden går fort, jag räknar med att det säger Swoooosh och sen är det söndag och allt är som vanligt. Att sakna ska ju vara bra ibland, fast jag vill  ha allt, genast, så jag köper inte det.

Tror att det där är mest bullshit som nån ensam sate hittat på.