There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Noll koll

- oktober 21, 2010 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Tidslinjen i min blogg är långt från solklar alla gånger och ibland blir det kanske inte helt korrekta årtal. För själva syftet med det jag skriver spelar det inte så...

Tidslinjen i min blogg är långt från solklar alla gånger och ibland blir det kanske inte helt korrekta årtal.
För själva syftet med det jag skriver spelar det inte så stor roll om årtalen blir helt rätt, men det stör mig ibland att jag inte kommer ihåg.

Och jag gör verkligen inte det. Jag kommer inte ihåg. Dåligt minne eller stress, jag vet inte men fel blir det ibland.

Häromdagen fick jag ett mail från min bästa Eva. Hon undrade hur det kommer sig att jag alltid refererar till mina två överviktsoperationer när jag faktiskt har gjort tre. Hon kommer tydligt ihåg den andra (re-open), den jag helt har glömt bort själv, eller förträngt, samma lika.

Bra eller inte?

För er spelar det mindre roll, det är ju inte antalet i sig som är intressant, men jag är rätt kritisk till överviktsoperationer och skriver emellanåt om varför jag inte tycker överviktsoperationer är lösningen på vårt överviktiga samhälle. Varför jag tycker att man ska vara kritisk till dem, istället för att se dem som någon slags universallösning på ett bra mycket större problem än själva övervikten, nämligen varför vi blir överviktiga från början.

Ur det perspektivet är det intressant att jag blev tvungen att göra om den första operationen en gång för att den inte höll och att den andra blev felaktigt gjord så att den i sin tur helt saknade effekt. Vilket till slut ledde mig till den tredje och sista operationen, som inte heller ”fungerade”.

Gamla minnen 2003

Rätt ska va rätt

Så nu korrigerar jag mig efter att ha blivit påmind om hur det faktiskt var. Jag har opererats 3 gånger på grund av min övervikt. Ingen av operationerna har gett ett hållbart långsiktigt resultat och att jag numer är på väg mot normalvikt är helt och hållet min egen förtjänst.

Tack

Och det är Evas förtjänst att jag tog tag i det här och letade upp min gamla viktjournal och alla sparade papper från den ursprungliga operationen och re-operationen.
Hon har helt rätt Eva, trots att jag själv inte hade ett minne av det.