There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Nu är det väl ändå sommar

- juni 1, 2010 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Varmt eller inte, vi befinner ju oss trots allt i Sverige och här kan vi helt säkert säga att sommaren varken behöver innebära sol eller värme. Här kan man snarare...

Varmt eller inte, vi befinner ju oss trots allt i Sverige och här kan vi helt säkert säga att sommaren varken behöver innebära sol eller värme. Här kan man snarare alltid räkna med att vi aldrig vet hur vädret kommer bli.

Men det är trots allt den 1/6 idag och då tycker jag att det är sommar.

VassVassruggen here I come

Beach 2010 är inte mitt år. Det kommer bli vassruggarna som gäller i år med. Jag får nog sikta på beach 2011. Å andra sidan så har det väl inte hänt de senaste 10 åren att jag har badat i svenskt vatten. Det blir ju aldrig varmt! Så jag har egentligen inte mycket att klaga över.

Däremot hade det ju kunnat va roligt att strosa runt i snygga sommarkläder och till viss del så kan jag faktiskt göra det. Inte i de storlekarna jag egentligen vill komma i, men helt klart är jag mindre i år än vad jag var vid samma tid förra året.

För ett år sedan

Jag har gått ner 16.1 kg sedan 1/6-09. Inte helt illa, inte jättebra heller. Dels beror det på att jag hade en lång platå under julen och början av vintern då inget hände alls på vågen och dels så hoppas jag att jag med all min träning faktiskt lagt på mig lite muskelvikt.

I klädstorlekar räknat gissar jag på att det skiljer ca 3 eller 4 storlekar, typ. Storlekar nuförtiden är så olika så egentligen är det inte ett bra mått att gå efter. 30% av min totala viktminskning hade jag uppnått för ett år sedan, idag är jag på 56%.

Hur man än vänder och vrider på det så går jag framåt. Just nu med lite större kliv men emellanåt med små steg.

En magisk sommar

Sommaren i år kommer inte bli som någon annan sommar. Först och främst ska jag träna, så mycket jag bara kan. Det ska jag göra hela sommaren.
Sen ska jag åka bort inte bara en vecka utan faktiskt två.
Det har aldrig hänt förut.
Först ska jag bila norrut i Sverige med en kompis och senare ska jag avsluta sommaren med en vecka med vänner i Turkiet. Så all den där solen jag missar när jag står och sliter i gruppträningssalen på Sats kommer jag få ta igen i raketfart vid poolen i Turkiet.

Mat & träning

När det gäller mat och träning planerar jag att fortsätta i samma lunk som nu, med en del avsteg för vin och drinkar givetvis. Däremot kommer jag prioritera hårt. Det ska inte bli lite av allt, större delen av sommaren utan snarare väljer jag en grej, ibland, så avstegen blir mindre.

Maten under sommaren är enkel för mig som älskar fisk, skaldjur och grönsaker men inte är så intresserad av bröd och såser.

Planen

Det är min plan, sen får vi se hur det blir. Man vet ju aldrig innan man står där med facit i handen. Förra året innan sommaruppehållet på VV skulle vi bestämma oss för om vi ville gå ner i vikt, stå still eller om vi tyckte det var ok att gå upp lite under sommaren.
Jag tror jag sa att det var ok att stå still och resultatet vart -0.6 kg under de 4 veckorna VV hade stängt.

Målet

I år siktar jag på att gå ner. Det kanske inte blir några jättestora resultat men jag kommer helt klart sträva efter det där minuset på vågen varenda vecka.

För er andra rekommenderar jag att ni funderar igenom hur ni vill ha det under sommaren. Det är så otroligt mycket enklare att lyckas om man har en plan. Och man måste inte slappa och äta sig igenom hela sommaren.
Jag planerar att göra precis tvärt emot. Det går att kombinera fester och umgänge med bra mat och inte ett allt för stort intag av onyttigheter. Det finns faktiskt massor med goda nyttiga saker att stoppa i munnen och det finns mycket annat att njuta av än det man äter och dricker.

Framför allt ska man undvika att unna sig saker i tid och otid. Sommaren kommer vartenda år. Istället för att unna er att lägga på er onödiga sommarkilon, unna er för en gångs skull att slippa jobba bort dem i höst och vinter.