There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Nu lägger sig lugnet

- april 9, 2009 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Det är så skönt med några dagars ledighet. Ska jag säga som alltid styr och ställer över min egen tid… Men dagar när M är hemma och vi kan göra...

Det är så skönt med några dagars ledighet. Ska jag säga som alltid styr och ställer över min egen tid… Men dagar när M är hemma och vi kan göra vad vi vill tillsammans, inte bara jag och barnen, dom kan jag inte få nog av.

M var hemma tidigt idag. Vi tog ett varv på Bolaget. Lite öl och vitt vin. Alltid gott att ha hemma.

Stora R ska för allra första gången åka in till stan på kvällen. Tillsammans med två vänner ska han på sitt allra första Nattgibb. Och för er som inte heller förstår vad det betyder kommer här en förklaring:

Vad är ”nattgibb”?

Nattgibb betyder nattspel och betyder helt enkelt att flera personer samlas under natten för att spela diverse spel, eller i ett enklare ord: LAN, Local Area Network.

Stora R börjar bli en stor kille. Nattgibbet börjar kl 23 och håller på till 09.00. Det är så ungdomar idag roar sig. Stänger in sig i en lokal och spelar hela natten.

Annat var det på min tid när man lurade föräldrarna att man sov över hos varandra, blandade häxor och försökte komma in på ställen (18 års åldersgräns) med hjälp av allt från patientbrickan till bibliotekskortet. Sen försökte man obemärkt smita hem inte allt för nykter och hoppades att föräldrarna varken skulle sakna spriten eller undra varifrån den plötsliga magsjukan kom.

Han kommer att sova hela dagen imorgon.

Lilla M

Lilla M

Lilla M är ute och går påskkärring. Inte så lyckat i vårt område där ingen har förstått att påskkärringarna flyger redan på Skärtorsdagen och inte på påskafton.
Å andra sidan, vad kan man förvänta sig av 321 hushåll som inte heller kan få in det i skallen att Halloween inte infaller på samma dag som allhelgonaafton utan att Halloween alltid är den 31/10 oavsett om det är allhelgonaafton eller inte.

Lilla M har sminkat sig själv idag. Hon är väldigt påskkärring snygg. Hennes två storebrorsor Lilla R och T ville också gå (de var godissugna) så Lilla M fick i uppdrag att sminka dem. De vart också väldigt snygga.

Men godissamlandet gav ingen utdelning.
Det tog inte lång tid innan de kom hem med några kex var och ville avbryta.

Jag gav dem sminkservietter att tvätta sig med och då, men först då,
sa de i kör -”Jag hoppas att de fungerar på tuschpennor med”

Vaddå tuschpennor??? Lilla M har väl ändå inte ritat er i ansiktet med tuschpennor? -”Jo, sa de.”
Och ni tyckte inte att det verkade konstigt? Brukar jag säga att ni får rita i ansiktet med tuschpennor?
-”Nej, men vi trodde att det var okej för Lilla M ritade på sig själv också.”

Så kan det gå. Tyvärr glömde jag helt bort att fota dem när de satt i badrummet och skrubbade ansiktet för allt de var värda för att bli av med alla snygga svarta tuschfräknar som Lilla M hade ritat i ansiktet på dem.

Hade det varit den 1:a April hade hon verkligen lyckats rejält.

Vi har annars mest vaga planer inför påsken. M vill spela frisbeegolf. Vi ska hem till svärmor på påskmiddag. Vi ska äta egen påskmiddag, alla i familjen har fått välja en rätt och så gör vi buffé. Jag funderar på om jag ska ut och premiärcykla min cykel för i år. Vi lär väl hinna med ett par bra filmer och en del tv-tittande också.

Jag hoppas att ni andra får en riktigt trevlig påsk. Det kan ju hända att jag tar påskpaus från bloggen ett par dagar…eller inte…

 • http://www.spinell.se Mattias

  Lite cyklande blev det ju, men vi måste testa andra vändan med.
  8 hål på frisbeegolfbanan blev det med, 10 kvar till nästa gång (kanske går att kombinera med cyklandet?)

 • http://floraskulle.blogspot.com/ Annette

  Hej!
  Kika in hos mig, du har vunnit i min tävling!!!
  (Ha en fin påskhelg!)
  KRAM:
  Annette