There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Nu tittar vi framåt istället

- mars 19, 2010 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Nu har jag blickat bakåt i ett par bloggposter, letat rötter och känt efter var jag står. Nu är det läge att fortsätta framåt, ”-To infinity and beyond” Som Buzz...

Nu har jag blickat bakåt i ett par bloggposter, letat rötter och känt efter var jag står. Nu är det läge att fortsätta framåt, ”-To infinity and beyond” Som Buzz Lightyear skulle sagt.

Vad lätt det är att se lite längre fram nu när ljuset återvänder. Allt blir lättare och vi orkar mer. Dagarna blir längre fast timmarna inte blir fler.

VV strategier under våren och sommaren

Buzz LightyearI vår och sommar kommer jag ställas inför ett nytt val. Träning eller sena nätter med mina vänner, grannarna. Med lite tur löser sig allt enkelt och av sig själv men jag funderar lite runt det här av flera orsaker.
Det brukar bli en hel del party här i området under framför allt sommaren. Det är något jag verkligen älskar och jag är ofta en av dem som fortfarande sitter uppe när solen går upp igen. Det brukar bli en hel del vin och goda drinkar med, och jag är inte den som tackar nej till det.

Hur det funkar med Viktväktarna undrar ni säkert, och alla som lever efter VV´s program och följer det till minsta ProPoint tycker kanske det känns som om jag festar lite för mycket emellanåt. Men, jag var Viktväktare hela förra sommaren och efter 4 veckors sommaruppehåll på VV hade jag +0,6 kg på vågen.

Allt men inte alltid, eller alltid men inte allt

För min del så handlar det om att inte säga ja tack till allt, hela tiden. Jag väljer vinet före snacksen och kompenserar med träning. Förra året var det långa promenader i Hanvedens vackra urskog och en hel del cyklande. Jag kunde cykla 1.5 mil enkelresa för att köpa godis, så hade jag liksom kompenserat lite för det redan innan jag börjat mumsa. Inte så att jag inte har en närmare butik, jag har massor, men ska jag ge mig ut behöver jag ha ett tydligt mål och jag vet vad jag går igång på.
Godiset och vinet blev mina morötter.

Sen såg jag till att äta bra, vilket inte är så svårt när man grillar hela somrarna. Problemet för en del är att när de väl ”unnar sig” så är det inte bara vinet utan middagen och snacksen med. Gör man det flera gånger i veckan så är det svårt att få bra resultat på vågen.

En annan viktig VV grej är att innan sommaruppehållet / semestern bestämma sig för om man ska gå upp, ner eller stå still i vikten. Ta det beslutet innan du släpper loss helt och hållet.

Träning då?

Så jag har min mat och vin strategi klar och efter förra sommaren vet jag att den funkar rätt bra. Då är det bara träningen kvar och det är här jag inte riktigt känner mig säker än. Träningen kommer bli en prio och i mitt huvud är tanken att inte kapa ner på antalet träningstimmar bara för att det blir sommar. Men jag är rädd för att det kommer att bli mycket färre klasser på sommaren så det gäller att planera för att göra annat än att hänga på Sats.

Skogspromenader är väl helt ok, men de är tidskrävande. Cykling, kan funka, men det är samma sak där, det tar en del tid om det ska ge nåt. Sen står dessa och faller med att det är inget jag tar mig an själv. Dessa kräver sällskap. Simning funkar inte, för vår simhall har alltid sommarstängt.

Planering, planering och fokus

Att planera långsiktigt är viktigt för mig. Att fokusera på målen och hur jag ska nå dem. Jag har aldrig tidigare varit en sån som haft ett behov av att träna. Jag har varit mer som Ferdinand och suttit lycklig med min drink i solen.

Nu efter 6 månader på Sats kryper det i kroppen på min vilodag men jag räknar inte med att den känslan fungerar en hel sommar. Min största rädsla är att jag helt tappar greppet om allt och bara lägger ner.
Jag är inte född med träningsgenen och det är inget som kommer naturligt för mig, så planering och prioritering blir A & O.

Varför sägen man så förresten? Vad betyder det egentligen? A & O?

Ha en bra fredag nu alla!