There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Nu vet ni

- maj 26, 2010 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Jag läser mina egna inlägg och slås av att jag är rätt klok ibland. Jag har skrivit många bra inlägg som har berört flera av de saker jag själv har...

Jag läser mina egna inlägg och slås av att jag är rätt klok ibland. Jag har skrivit många bra inlägg som har berört flera av de saker jag själv har problem med, som vikten av en bra frukost.

Att leva som man lär

Jag såg just att jag skrivit att vill man uppnå resultat på vågen så är verkligen frukosten en grundsten och lyckas man inte med den så vill man helt enkelt inte tillräckligt mycket. Men jag har lite svårt att leva som jag lär. Det är så mycket enklare att coacha andra än sig själv.

Jag glömmer att laga frukost, eller lagar den och glömmer att äta den, eller äter halva och sparar resten till senare (vilket ofta är ordet för soporna när det gäller mig). Ändå är det verkligen inget fel på min målsättning, sällan har jag haft ett sånt fokus och jag vet precis vart jag vill, ner i vikt!

Den senaste tiden har jag faktiskt ätit frukost varenda dag, tack till Inka för det.
Du är bäst vännen.

Kloka råd

Men just det här med att ge andra kloka råd jämfört med att göra samma tjänst för sig själv, är intressant. Kanske är det så att det inte fungerar att applicera det på sig själv av den orsaken att man själv är alldeles för färgad av alla faktorer och omständigheter medan det är uppenbart enklare att se saker i ett annat perspektiv när man ser på det utifrån, för någon annan.

Av samma orsaker är det antagligen svårare att verkligen leva som man lär. Det här med kost, näringslära och träning kan jag ju, ändå är jag överviktig. Jag lever alltså inte efter det jag egentligen vet är rätt och riktigt. Eller, jag har i alla fall inte gjort det tidigare men jag börjar kanske bli bättre på det.

Det är så enkelt att trycka på andra vikten av regelbundna måltider och själv äta mer sporadiskt. Det är så lätt att tänka att det funkar för andra men inte för mig. Själv vill jag känna mig förtjänt av maten men hur mycket jag än tränar är det aldrig tillräckligt.

BokningarDefinition av vilodag

Utifrån sett tränar jag mycket, själv tänker jag att jag borde kunna göra mer. Jag vet att vilodagar är viktiga och har många gånger varit på andra och förklarat vikten av dessa.
För min egen del har jag hittat på ett nytt koncept som jag kallar aktiv vila och det innebär helt enkelt att jag tränar ett konditionspass på min vilodag. Tänker att det i alla fall är nåt helt annat för kroppen än Bp:n.

Sen funderar jag på hur lång en viloDAG ska vara för att räknas som en dag? Eftersom jag tränar 12 på söndagarna och 17:30 på måndagarna är det ju rent krasst mer än 24 timmar mellan passen = 1 dag.

Rättfärdigande

Jag har fler sätt för att rättfärdiga min träningsdos. Jag mår helt enkelt inte bra av att vila. Blir uttråkad och rastlös. Då måste det ju vara bättre att göra nåt kul? Som att träna?
Jag tränar dessutom bara lågintensivt (har jag hört) vilket borde göra att min kropp inte har så mycket att återhämta och därför kan jag träna många pass. Jag jobbar dock på att komma upp i en högre intensitet.

Jag tränar också bara när det känns bra i kroppen (med 2 undantag då jag tränat fast jag verkligen mått pyton), och det känns typ alltid bra i min kropp. Jag tränar bara när jag är frisk, men så är jag ju aldrig sjuk heller.

Så nu fattar ni varför jag har 24 bokade klasser under de 14 kommande dagarna (26/5 tom 9/6). En härlig blandning av Bp, SaCoPu, Afro, Dans, Danceaerobic & Combat.
Fördelat per Instruktör (om inga ändringar sker) så ser det ut som följer:

  • 9 pass med Inka (10 om man räknar med releasen av Bp 74 nästa fredag)
  • 5 pass med Anna (6 om man räknar med releasen av Bp 74 nästa fredag)
  • 6 pass med Cecile
  • 2 pass med Martina
  • 2 pass med Linda

Nu vet ni.

Jag har helt enkelt en uppsättning råd att ge bort och en helt annan uppsättning till mig själv.
Jag är ett undantag, men ett bra sånt har jag hört. Jag har insett att jag tycker lika illa om vilodagar (utan nåt att göra) som jag tycker om filmjölk (och det är också nyttigt, om nu någon undrade över den liknelsen).