There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Nystart

- april 26, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Så var Påsken över och godiset är slut eller kastat i soporna. Det har varit en otroligt mysig helg med massor med god mat och plus på vågen. Kombinerat med...

Så var Påsken över och godiset är slut eller kastat i soporna.
Det har varit en otroligt mysig helg med massor med god mat och plus på vågen.
Kombinerat med träningsvila.
Så nu blir det nya tag igen.

+

Ja vågen visade plus för tredje dagen på raken idag.
Inte fullt så roligt men hanterbart.
Det har varit en skön paus för både kropp och själ med träningsvila och inte så stort fokus på att äta exakt rätt hela tiden.

Daily Burn

Nu tänker jag återgå till Daily Burn som jag haft paus från några veckor. Det är ett bra verktyg för att hålla koll, inte bara på antalet kalorier, utan också fördelningen av dessa i maten.
Webbplatsen är visserligen helt på engelska och jag var skeptisk till en början för jag tänkte att deras databas med mat inte skulle innehålla vanliga svenska livsmedel men det har visat sig inte vara nåt problem alls.
Faktiskt är deras webbplats överraskande enkel att använda.

Full fart

Så nu blir det full fart på både träningen och maten igen.
Armen har fått vila lite extra och känns överlag ganska bra men jag gissar att det kommer ta ett par månader innan den är helt återställd. Tills dess får jag vara noga med att inte överbelasta den, så tror jag att det kommer funka bra.
Jag är också inne i en pulsklocka period så jag kommer fortsätta bära pulsbandet vid träning för att verkligen få koll på maxpulsen och kaloriförbrukningen under träning.
Fortsätter det här underbara vädret så kommer det bli många cykelturer till och från träningspassen med.

Målet är att bli av med det jag gått upp under påsken och sedan få vikten att fortsätta röra sig neråt.
Genom att äta bra och röra på mig massor.

Kennel besök

Igår ägnades dagen till ett kennelbesök för att kolla in storpudelvalpar.
Det gick väl inte så bra som jag hoppats.
Jag tyckte först inte att det var så farligt men jag blev prickig och kliig och alldeles rödflammig i ögonen och överallt där pudlarna slickat.
En pudel verkar inte vara min grej.

Så nu har vi börjat så smått att lista andra raser värda att testas, men jag inser ju också att det antagligen inte är meningen att jag ska ha hund. Jag som är allergisk mot alla pälsdjur och fjäderfän.
*SUCK*

Hundarna var i alla fall enormt söta och verkade som väldigt sunda och fina hundra överlag. Jag var aldrig rädd för dem, inte ens för de två stora tikarna. De var verkligen jättefina.
Vi fick dessutom massor med matnyttig information från kennelägaren. Hon var väldigt trevlig och det märktes att hon älskade sina hundar.
Men som sagt, antagligen inte för mig.

En film att se på bio

I Söndags hade vi svärmor över på påskmiddag, vilket var enormt trevligt. Sedan åkte jag och Älsklingen till Heron för att kolla in World Invasion, Battle Los Angeles som jag tyckte var übergrym!
Gillade ni Independence Day så är den här nåt för er!
Rekommenderas starkt!
En riktigt bra film, med biokvalitet. Dvs. väl värd pengarna för ett biobesök.

Idag

Idag är alla barnen tillbaka i sina skolor, förutom LillFisen som hade studiedag idag men följde med Älsklingen till jobbet. Så jag har åter igen huset för mig själv några timmar.
Ska dra och lunchträna, SaCoPu, om ett tag.
Försöka hinna med lite handling och kolla efter en ny cykelkorg för den jag har, har gått sönder.
Typ så ser min dag ut.
Å sen ikväll kanske det blir däckskifte.
Har ju inte kommit till skott med det än.

Hur har er påsk varit?
Satte ni några mål när det gällde vikten eller kanske godiset, och klarade ni av att hålla dem i så fall?
Har ni några mål för våren eller inför sommaren?
Hur ser er plan ut för att nå dit?

Dela gärna med er, jag är så nyfiken!

  • http://ia-72.blogspot.com/ Ia

    Hmmm, mitt mål är väl att gå ner ca 5kg till sommaren. Det verkar vara helt omöjligt! Men jag tränar inget just nu pga vissa omständigheter. Men jag försöker äta 5 gr per dag, En portion på liten tallrik, och unnar mig något till helgen. Men min kropp verkar ha hittat sin trivsel vikt, för den vill varken upp eller ner! Kanske om jag hittar en bra träningsform hemma att det kanske går…Men vi får väl se =) Hade inga direkta mål för påsken, utan jag sa till mig själv: Ät om du är sugen, och jag var inte jätte sugen, men åt lite grann allafall. Köpte inte heller så mycket godis, eftersom ändå barnen fick godis i påskäggen. Det som inte finns hemma det vill jag inte heller ha. Kram