There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Och folk undrar vad jag egentligen gör på dagarna

- mars 8, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Eftersom jag är hemma menar jag, och inte jobbar. Men jag har aldrig tråkigt, eller, det var väl en sanning med modifikation. Jag har sällan tråkigt. Idag skickades alla 4...

Eftersom jag är hemma menar jag, och inte jobbar. Men jag har aldrig tråkigt, eller, det var väl en sanning med modifikation. Jag har sällan tråkigt.

Idag skickades alla 4 ungarna till skolan efter sportlovet.
Alla är friska och jag hoppas att det håller i sig.
Huset vart tomt, solen sken in, och jag lyssnade på bra musik. *Lovely*

Dagen har spenderats framför datorn med diverse pyssel. Dels ska jag försöka producera någon form av logga till en tävling men jag kom inte åt min vanliga bildbank jag brukar använda mig av så jag lade ner en hel del tid på att lösa problemet men mailade till slut supporten och lade projektet åt sidan tillsvidare.

#vvse

Igår började jag leta efter viktväktare eller viktväktar-tweets på Twitter men hittade inget. Däremot är det flera som tweetar om #lchf & #lowcarb.
Så jag funderade på vad en bra hashtag för viktväktande skulle kunna vara och kom fram till att jag ska köra med #vvse.
Det finns en tag för #weightwatchers men den är lite väl lång och kan vara knepig att stava rätt om man inte har koll på engelskan.

Så för att introducera tagen #vvse (viktväktarna sverige), bestämde jag mig för att tweeta 365 viktväktartips på lika många dagar. Tipsen är i många fall rätt generella så de kan användas oavsett metod, mer eller mindre, men eftersom jag kör VV så får det bli vvtips.

När det beslutet var taget var det bara att sätta igång och börja skapa listan med 365 tips att publicera. Hittills har jag fått ihop ca 140 tweets, så jag har en bit kvar.

Följ mig på Twitter

Aktiv på nätet

Förutom det har jag läst lite bloggar, läst lite forum och försökt att vara aktiv lite här och där. Allt har givetvis ett större syfte, jag bygger en grund för att dra ännu fler läsare till bloggen. Sitter fast just nu i mellan 1400 och 1600 läsare varje månad, men vill gärna komma upp över 2000 som nästa mål. För att lyckas med det behöver jag jobba på bred front och sprida ryktet om bloggen åt alla håll.

Så har ni själva bloggar och inte har länkat till mig än får ni gärna göra det.
Jag har sett att jag finns med både här och där i folks länklistor och det är enormt uppskattat ska ni veta.
Sen händer det oftare och oftare att jag snubblar över folk som refererar till eller berömmer min blogg i andra sammanhang än där jag är inblandad och det är jätteroligt att se att jag inte längre är helt okänd.

Något direkt mål med att bli ”stor” har jag inte, men det är så mycket roligare när det jag skriver gör skillnad och folk kommenterar och allt blir lite mer interaktivt. Det är roligare att skriva när jag vet att många läser :-)

Jag är inte sjuk

Idag mår jag bättre och det är skönt för jag har inga planer på att inte träna imorgon. Igår däremot kände jag mig inte alls sådär riktigt frisk som jag hade velat så det var nog bara bra att jag inte kunde träna.
Jag har insett att det är helt klart lättare att säga till andra att inte träna om de är sjuka än att faktiskt följa det själv. Men, jag är sällan sjuk oftast bara en gång/år, (och då brukar jag vara jättesjuk) så det löser sig nog av sig självt.

Imorgon är det Tisdagsmöte igen och jag hoppas givetvis på ett minus för jag kom ju aldrig iväg till mötet förra veckan så det här blir ett 14-dagars resultat. Men vi får väl se, det är lingonvecka och det brukar aldrig gå väl ihop med vågen.

Ja, så hela dagen har gått åt till pyssel vid datorn (förutom att jag har tvättat och hängt 4 maskiner tvätt och dammsugit hela nedervåningen) och nu är jag alldeles öm i handleden så det är bra att jag måste bryta kl. 17 om det ska bli middag serverad till 18. Paella blir det idag med räkor, musslor, bläckfisk och saffran.

Jag är bara aningen äggsjuk

Igår var vi hela familjen hemma hos Lillebror och beskådade deras nya lilla underverk. Världens sötaste lilla kille och trots att jag inte ens gosade med honom för att jag var förkyld så vart jag nog lite äggsjuk.
Men jag har bestämt mig, här blir det inga fler barn gjorda, det är skönt nu när alla är stora och självgående, hur söta de där små än är.

Nu är vi ute ur den värsta småbarnsperioden och jag har lite mer tid att ägna mig åt mig, vilket inkluderar min träning och det är en härlig lyx efter många år i småbarnsträsket. Så jag känner mig säker på att hur gosiga de än är, de där småttiga nyfödda så är jag nöjd nu och vill inte ha några fler. Och jag är inte ensam om det, Darling vill inte heller ha fler och det är ju bra, för det är svårt att skaffa en halv unge.

Jag tycker måndagar är rätt sköna efter att jag lade mitt träningsschema från Tisdag till Måndag. Det är ibland min enda vilodag och sista dagen i min träningsvecka. En skön slapp dag när ungarna är i skolan, Darling på jobbet och jag kan drälla runt hemma i myskläder och bara göra vad jag vill. Inte illa, inte illa alls.

Ha nu en trevlig måndag på er allihopa och har ni inte Twitter än är det kanske dax att skaffa det. Det kommer inte dröja allt för länge innan jag börjar med mina 365 viktväktartips på lika många dagar. Regga ett konto på Twitter och börja följa mig PartyPinglanSE så kommer du kunna ta del av alla tweetsen.

 • http://svartvitkatt.blogg.se Linda

  Jag har inte så många läsare på min sida, men fixade en länk till dig iaf. :)

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Tack Linda :-)
   Jag ska länka tillbaka till dig!