There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Olater

- april 6, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 4 comments -

Jag tycker mat är så komplicerat ibland. Jag vet ju att jag behöver äta och jag märker att jag mår bra av det och får energi att träna men så...

Jag tycker mat är så komplicerat ibland. Jag vet ju att jag behöver äta och jag märker att jag mår bra av det och får energi att träna men så fort jag tycker att ”inget händer” på vågen så är jag där igen i mina gamla vanor.

Mina gamla vanor innehöll varken frukost eller lunch. Oftast åt jag nåt litet först framåt 15.30 tiden och sen lite middag med familjen vid 18. Det var tillfredsställande att inte äta, det kunde jag kontrollera och det fick mig att känna mig ”duktig” när det kändes som att inget annat funkade.
Det låter kanske lite hemskt och på gränsen till en ordenlig matstörning och det var också därför som jag började med VV för drygt 18 månader sedan. Jag kände att jag helt höll på att tappa kontrollen.

Och inte hjälpte det heller, att inte äta. Ibland åt jag ju, så att det verkade normalt, på helgerna med familjen och det gjorde bara min kropp ännu mer skruvad. Fortfarande tror jag att det går så segt för mig för att jag har hållit på i så många år, upp och ner i vikt, massor med mat och ingen mat.
Nu försöker jag nollställa allt genom bra matvanor, normala matvanor och ofta går det bra, tills jag blir rastlös och vill ha resultat NU! Då är jag där igen och har ingen aptit och ingen lust att äta.

KaffeDet går, men hur sunt är det?

Numer försöker jag tvinga i mig mat, även om jag inte vill, och jag kan lätt sitta 45 minuter eller längre och peta med två små mackor eller lite gröt. Idag var en sån dag.

Kände i hela kroppen att om jag inte äter är oddsen mycket bättre att jag får ett minus på vågen. Men, å andra sidan så kommer jag i samband med mitt möte cykla 1,5 mil och träna Afrodans en timme så jag vet ju att kroppen behöver nåt i sig.
Å andra sidan så har jag gjort det förut, många gånger, cyklat och tränat på tom mage och det har ju fungerat.
Visst jag blir attans trött men det går…

Så här håller jag på, och väger för och emot, men tog mitt förnuft till fånga och valde att äta i första hand, ta resultatet på vågen som det blir och orka både cykla och träna. Som sagt jag har ett komplicerat förhållande till mat och till mig själv. Tack Maud för att du jagar på mig du med. Det behövs.

Cykelpremiär till Sats

Solen strålar idag och jag bestämde mig för att ta premiärturen med cykel till Sats. Jag har gott om tid på mig idag så jag hinner även om det är tungt och går långsamt.
Mitt mål är att kunna cykla oftare och oftare till träningen för det blir 1.5 mil varje gång jag tar cykeln och det kan ju faktiskt bli några mil i veckan.

Min Svärmor förfasades igår när vi halkade in på ämnet cykelhjälm, för jag använder inte det. Egentligen vet jag inte varför mer än att jag känner mig trygg med att jag inte cyklar i trafiken utan uteslutande på cykelbanor. Jag cyklar lika försiktigt och eftertänksamt som jag kör bil, med marginalerna på min sida.

Jag vet, det hjälper inte när olyckan väl är framme.

Igår kom min Svärmor hit på middag och det var jättetrevligt. Vi ses alldeles för sällan. Visst, vi bor en bit från varandra men så långt är det inte och jag har ju bil. Fast det blir lätt att man ”alltid” är upptagen, alltid är det nåt som ska göras.

Nu ska jag ta och plocka ihop alla mina grejer och ge mig av. Jag återkommer senare och berättar hur det har gått. Håll alla tummar för mig nu, jag tycker verkligen jag har gjort mig förtjänt av ett snyggt minus idag.

 • Andreas

  Försöker också bli vän med hjälmen, inte ännu hittat någon jag gillar. Men borde skumma genom några cykelaffärer så hittar jag säkert någon.

  Skulle rekomendera dig att göra det samma, svärmor har ju ändå rätt i detta fall.

 • http://www.partypinglan.se Tess

  Anna, tack!
  Kul att du gillar bloggen :-)

  Asa, du har en bra poäng där. Jag ska se vad jag kan göra.
  Vad gäller hjälmen så vet jag ju att du har rätt, det är dumt att cykla utan. Ska ta mig en funderare där.

 • Asa

  Tips! Ät bara lite men ofta. Halvera portionerna. Oxå håller jag med din svärmor om att det är viktigt att använda cykelhjälm, även om tar emot att knäppa på sig den ibland.

  Kramisar

 • Anna

  Grattis till ditt fina minus idag!
  Du är jätteduktig!
  /Anna på Vv
  ps. wow vilken cool blogg du har!