There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Om att göra roliga saker

- oktober 30, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Jag har kollat igenom min första gitarrlektion. Försökt få grepp om band, strängar, ackord och tabulatur. Det ser ju inte så svårt ut, men jag vet att det inte är...

Jag har kollat igenom min första gitarrlektion. Försökt få grepp om band, strängar, ackord och tabulatur.

Det ser ju inte så svårt ut, men jag vet att det inte är enkelt. Imorrn har jag inga planer så då ska jag plocka fram gitarren ur väskan och känna på den. Plonka lite och börja. Nån stans måste man ju börja. Och det känns som en bra början att bekanta sig lite med varandra, hälsa på varandra och sluta vara rädd.

Tänk att ända sedan jag var 15 har jag velat kunna spela gitarr och först nu har jag tagit tag i det. I alla dessa år har jag bara varit sotis på alla som kan spela och önskat att det var jag. Nu vet jag att förr eller senare kommer det vara jag.

Jag har skämtat om att jag ska börja videoblogga nu. Visa er mina trevande försök, men jag skulle aldrig våga. Kanske sen, senare, när jag vet vad som är upp och ner på gitarren.

Idag gav jag bort rådet ”gör nåt roligt varje dag”. Nåt som du verkligen vill, bara för din egen skull. Fyll alla dagar med minst en rolig sak som får dig att må bra, att bli glad, även om det är nåt litet och fånigt. För då kan du efter ett tag se tillbaka på veckor där ingen dag riktigt känns förlorad. Ibland kan det ju vara så att dagarna mest är ett enda gatlopp från morgon till kväll. Det är barn, familj, hus, hem, jobb och kollektivtrafik och du hinner inte ens tänka.

Först till helgen får man en minut över för nåt eget men inte ens helgerna är fredade. Allt som inte hinns med i veckorna som tvätt, städning, övrig handling förutom mat, ta hand om bilen, planera, det ska ju in under två dagar som oftast innehåller långt mer att göra än det finns tid.

Så är det i alla fall hos oss. Och helgen tar slut så fort. Den där efterlängtade sovmorgonen försvann i alla måsten och den där stunden för sig själv lika så. Speciellt om man har små barn. Det är lekparker och aktiviteter för hela slanten.

En sån här effektivitets grej jag alltid har i bakhuvudet är att tar det mindre än 2 minuter så gör jag det genast. Tar det längre tid så planerar jag in det. Till den vill jag lära mig att tänka att för alla grejer jag gör, för att jag är så himla effektiv, så lägger jag undan några minuter åt mig själv. Och hinner jag inte med en halvtimme så i alla fall en 20 minuter med bara mig själv och kanske en kopp kaffe. Och en klapp på axeln för att jag e duktig!

Oftast hamnar jag framför Paddan i nåt meningslöst men roligt spel. Men jag kan lika gärna låsa in mig i badrummet och färga håret eller boka in fika med en kompis, eller läsa en bra bok, eller spela gitarr. Bara det är nåt jag vill göra, nåt jag längtar efter, nåt som får mig att må bra!

Lättare sagt än gjort om man är singel med små barn. Jag vet att det är lätt att säga när ungarna är stora och självgående. Men det handlar inte bara om att pressa in ännu mer i vardagsstressen, utan om att kunna titta tillbaka på veckorna och se att de dagar som är livet, alla vardagar som vi bara ”tar oss igenom” för att komma fram till helgen, att även de dagarna faktiskt tillfört nåt i vårt liv!

Man får inte låta livet äta upp en och svälja en hel! Då går man under.

Alla de där små sakerna jag gör, gör inte bara mig gladare och ger mig energi, de gör mig även till en bättre mamma, en bättre människa. Det är jag helt säker på. Mår jag bra, mår folk omkring mig bra.

Nu ska jag sluta svamla och kolla på House.