There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Om drömmar och mål

- januari 14, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 5 comments -

Träning kl 10 en lördag morgon. Det lockar ju sisådär. Samtidigt vill jag hinna träna å det är enda passet som funkar imorgon. För Det finns få saker som är...

Träning kl 10 en lördag morgon. Det lockar ju sisådär. Samtidigt vill jag hinna träna å det är enda passet som funkar imorgon.

För

Det finns få saker som är så njutbara som lördagsgodiset när man har tränat. Lördagskvällen bjuder dessutom på mat och vin och inte heller ur den aspekten är det någon direkt nackdel att släpa sig iväg till gymet redan på morgonkvisten. Det troligaste är ju dessutom att det inte blir träning på söndag.

Det är med andra ord många för, och få emot på den punkten.

Att nå sina målEn äkta passion

Träningen har verkligen kommit för att stanna i mitt liv. Jag är fast på alla sätt och vis.
Älskar träningen, klasserna, medlemmarna, instruktörerna, tillhörigheten och kicken jag får av att gång på gång kunna prestera bra och ta mig igenom passet.

Jag hör inte längre till de sämsta, eller de största. Snarare hör jag till de allra flesta som faktiskt är helt vanliga normala människor. De är inga übermenschen, som är bättre på allt, de är som du och jag. Så här är det säkert på fler ställen än på Sats, precis som att det kanske inte är så här på alla Sats center heller.

Sats

Att det blev just Sats för min del var helt och hållet en slump. Jag följde med som gäst och fastnade direkt. Det hade säkert kunnat hända var som helst men det hände på Sats. Det gör mig ordentligt partisk, för dels har jag provat väldigt få träningscenter förutom Sats, dels har det aldrig fångat mig som det gjort nu.

Bäst någonsin

2010 har varit mitt bästa träningsår någonsin. Aldrig tidigare i mitt liv har jag tränat så mycket och så bra som under 2010. Det kan jag vara stolt över, för det är helt och hållet min egen bedrift, men jag ska verkligen inte sticka under stolen med att Inka, min vän och instruktör, varit och är alltjämt min stora inspiration.

Perfektion

I min värld är hon perfekt, på precis alla sätt. Alla lär väl inte hålla med mig där, men det gör mig inget.
För inte så länge sedan fick jag en helt seriös förfrågan om inte jag var intresserad av att själv bli gruppträningsinstruktör.
Jag trodde först det var ett skämt, men det var det inte.

Skulle jag ge mig på det någon gång framöver så skulle jag inte vilja annat än att göra det perfekt. Eftersom jag precis har definierat vad jag anser är perfekt så ska ni som inte har en aning om vem Inka är, veta att det är inte möjligt för mig att uppnå.
Så bra kan jag aldrig bli.

En utmaning

Fast frågan var trots allt seriös och vem vet, jag kanske kan göra det perfekt på mitt eget sätt. Den utmaningen ska jag spara på och den dagen jag når min målvikt ska jag fatta ett beslut. För även min egen variant av perfektionism skulle kräva mycket mer av mig än jag är kapabel till idag.
Det är med andra ord bara att kämpa på.

Det var en ögonöppnare och en komplimang, hur som helst. Någon såg nåt i mig som jag inte själv ser och det är jätteroligt. Tjejklassikern släng dig i Vättern, det här är en utmaning i min stil.

Japp, så är detMål

Jag önskar att jag kunde ha som mål att uppnå målvikten under 2011, men det är inte realistiskt. Dels för att jag står still och har gjort det länge nu och inte har en aning om när jag kommer igång igen. Dels för att jag faktiskt inte vet var slutvikten ska hamna. Men det är inte heller ett omöjligt mål att uppnå och jag kommer kämpa hårt för att komma så nära som möjligt.

Mitt 2011

Mitt 2011 kommer att handla om kost, träning och viktminskning, inget nytt under solen där. Det svåraste med att gå ner i vikt är inte att gå ner i vikt. Det är att hålla ut trots platåer och motgångar hela vägen in i mål.
Hur man gör det?
Genom att förändra inifrån.

 • Anna

  dessutom, och nu citerar jag dina egna ord: ”Perfekt är alltid tråkigt. Inget utrymme för förbättring och förändring….”

  ska vi tolka det som att Inka är tråkig? ;P

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Anna jag gillar hur du tänker :)
   Du har en poäng helt klart.
   Jag är varken intresserad av att va en kopia eller av att bli så perfekt att jag blir tråkig.
   Slutsatsen du drog får stå för dig ;)

   Det är skönt att höra hur klok jag är när jag har alla kanoterna i båten (som min Rasmus sa).

 • Anna

  jag hann bli duktigt ‘arg’ på dig när jag läste, men du korrigerade dig själv innan jag läst klart så du är förlåten!

  Perfekt, på ditt eget vis ja. Att bli en kopia av Inka vore väl väldans tråkigt? :P

 • Malin O

  Härligt ändå att blivit föreslagen/tillfrågad om att bli intrsuktör =) Jag reagerade på samma sätt som du då jag fick samma fråga för ca 6 månader sen – på nåt sätt så är självbilden lite skev så precis som du så ser jag inte mig själv i den rollen idag, om nånsin. Men det är en kick för självkänslan att fått förfrågan ändå – på nåt sätt så gror det kanske ett frö inför framtiden. Vem vet =)

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Du å jag Malin, du å jag :D