There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Om GoJ

- maj 6, 2014 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Alla frågar mig om det går runt med Grisen och Jag. Fungerar det? Kan du leva på det? Hur många hundar har du? Går det bra? Klart att folk är...

Alla frågar mig om det går runt med Grisen och Jag. Fungerar det? Kan du leva på det? Hur många hundar har du? Går det bra?

Klart att folk är nyfikna, så är ju jag med. Och jag svarar glatt att det går jättebra, för det gör det! Men samtidigt så ”att gå runt” det är ju en definitionsfråga. Vad menar du med ”gå runt”?
Kan GoJ betala sina egna kostnader och ha pengar kvar?
Absolut!
Kan jag ta ut en lön?
Nja….snart så
Kan jag leva på den lönen?
Ja, det beror ju på vad det kostar mig att leva.

Att välja att jobba med något man älskar. Som ger en så mycket av det man behöver i vardagen (rörelse, glädje, frisk luft, kärlek, ansvar) är värt mycket i sig. Vem blir lyckligare i längden av att sitta fast med ett arbete man inte trivs med och slänga bort timme efter timme, år ut och år in på att göra nåt man gärna slapp?
Mitt arbete gör mig lycklig! Hur många kan säga det?
Och framför allt, hur mycket är det värt?
För lycka och glädje kan aldrig köpas för pengar. Inte tiden heller, den som bara försvinner ut i tomma intet medan man gör det där man inte alls vill egentligen.

Så det finns inget enkelt svar på det folk undrar. Det beror ju helt på vad folk är ute efter. I grund och botten ska det mycket till för att tjäna några större pengar inom tjänstesektorn. Bytet av tid mot pengar är starkt begränsat. Prissättningen mot privatpersoner gör också att timkostnaden inte kan vara hur hög som helst.

Däremot vågar jag påstå att jag är genuint lycklig numer. Jag bestämmer helt över min egen tid, gör mitt eget schema, levererar en service jag kan stå för till 100%. Jag har kontakten med kunderna så jag vet precis vad de vill ha ut av mig och jag levererar det bästa jag kan. Dessutom får jag umgås med hundar som ger mig kärlek och respekt varenda dag, jag får tillbringa större delen av min arbetsdag utomhus, jag kan välja själv vart jag vill promenera och i vilken takt. Jag har lärt mig massor under mina 7 månader och lär mig mer hela tiden. Jag har mål och planer med min verksamhet och jag kan välja själv i vilken riktning vi går åt.

Till sist så vill jag säga att det är få nystartade företag som kan dra in en ordentlig månadslön varenda månad direkt från start. I många fall tar det minst ett år eller ännu längre innan man kan ta ut lön alls. Jag har hållit på i 7 månader. Jag har inte ens fått koll på cyklerna för hur kunderna rör sig i min bransch.

Idag e det tisdag igen. Jag har målat lite dörrfoder hemma, slösurfat, chattat och funderat kring hundmöten med mina hundar (det går ju inte direkt klockrent om jag säger så). Jag har matplanerat och gjort en inköpslista, tänkte handla efter jobbet.
När jag kommer hem sen ska jag springa vecka 8 pass 1. Jag bestämde mig igår för att lägga passen på tisdag, onsdag och fredag. Det blir lite trångt men jag hinner inte i helgen för jag ska vara på seminarium hela helgen.

På fredag ska jag satsa på att klara 5 km. Tiden spelar ingen roll. Antingen tränar man distans ELLER hastighet.
Mitt mål annars är att springa 30 minuter tills det känns bekvämt och när jag väl är där sikta på att klara 5 km på 30 minuter. Så först tiden och sedan hastigheten.
Det är min utmaning från 12/5 till sista augusti, träningsmässigt.
Skulle behöva träna lite mer styrka under sommaren också och jag ska om det känns bra. Känns det inte roligt så får det vara till i höst.
210649_tumblr_mii0z6srdr1rt0qcfo1_500