There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Om jag vann en melon

- oktober 13, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 4 comments -

När Lilla M var liten och vi var på Eko och handlade råkade hon få syn på hårsnoddar. Jättefina, jätterosa hårsnoddar. ”- Mamma kan jag fååååååå, snääääälllla…” ”- Nope, sa...

När Lilla M var liten och vi var på Eko och handlade råkade hon få syn på hårsnoddar. Jättefina, jätterosa hårsnoddar.
”- Mamma kan jag fååååååå, snääääälllla…”
”- Nope, sa mamman, inte idag”
Åh, sa hon med trumpen min och tittade lystet på dessa hårsnoddar.
”- Mamma hur mycket kostar dom?”
”- För mycket svarade den nu rätt uttråkade mamman, som bara ville vidare.”
Lilla M funderade en stund och sa sedan andaktigt
”- Dom kostar säkert tvåhundra….meloner”
Efter det skrattade mamman hela vägen genom butiken, högt, för sig själv och struntade fullkomligt i om foket trodde hon hörde hemma på närmaste anstalt.

Lilla M 2003Lilla M

Det här var några år sedan och Lilla M var världens sötaste och ibland världens jobbigaste lilla dam. Även om det hade gått att betala med meloner så hade snoddarna knappast kostat tvåhundra stycken, framför allt hade det varit ganska mycket jobbigare att betala med, än med mynt och sedlar.

Jag kom att tänka på det här igår när Lilla R frågade vad jag skulle göra om jag vann en miljon.

En miljon

Om jag vann en miljon skulle jag först och främst ge bort pengar till mina närmaste vänner. Exakt vilka som skulle få vad har jag inte klurat på än men jag tror fett på Karma och jag inser ju att det är mycket troligare att någon av mina vänner vinner en miljon än att jag själv gör det så därför börjar jag strategiskt med kompisarna.
Det gäller ju att maximera sina odds.

När vännerna fått sitt skulle jag väl vara duktig och betala av lite lån och sånt, så man liksom kan känna sig lite rikare även när pengarna är slut.

Eller flera miljoner

Sen efter det skulle jag och Darling fundera ut nåt åt bara oss två och till sist skulle vi nog fundera ut nåt åt hela familjen. Sen skulle pengarna garanterat vara slut. Men vi skulle haft roligt för dem.
En miljon är det nog inga problem att sätta sprätt på. Hade jag vunnit flera miljoner skulle mina vänner kunna se fram emot en lite större hög och så skulle jag lägga undan pengar till barnen.

Vad skulle ni göra om ni vann en hög med pengar?

Länkkärlek please

Med eller utan meloner så skulle det vara trevligt att få lite fler kommentarer i bloggen. Och det skulle vara ännu trevligare med lite länkkärlek. Har ni en blogg så länka jättegärna till mig.
Skriv det i en kommentar eller maila mig så länkar jag tillbaka, I promise.

 • Pingback: Dag 17 – Mitt favoritminne | Party Pinglan

 • http://nee Anna Amazon

  Och jag skulle vilja ändra mitt namn i föregående inlägg, men det går ju inte ;)

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Näpp, du kanske inte kan men jag kan.
   Namnet är ändrat :D

 • http://nee Anna Amazon

  om jag vann en miljon skulle jag betala bort alla mina lån (alla två, bilen och studielånet :B) och sen hade jag haft en bra handpenning till att köpa mig ett eget litet hus med egen tomt. LÅNGT från stora dödande vägar … Kanske att det hade blivit över till handpenning till eget boende för dotter också.

  Är det ego eller oego att inte tänka på vännerna i det läget?

  Fast, jag hade nog sett till att trovärdiga organisationer hade fått sig en slant till hjälparbete också. Japp.