There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Omgång 2 med start imorgon

- mars 16, 2014 - by , in Gott och Blandat, with 4 comments -

Jag tror jag kommer dö på riktigt! Hur fasen tänkte jag att jag skulle klara av att jogga? Känner mig som en heffaklump med fötterna i betong. Fast nu är...

Jag tror jag kommer dö på riktigt!

Hur fasen tänkte jag att jag skulle klara av att jogga?

Känner mig som en heffaklump med fötterna i betong.

Fast nu är det beslutat och skorna är inköpta.

Nu är de sista tankarna kring omgång två, den som ska ta mig till min målvikt, ganska klara.

Omgång två, startar 17/3 och blir 8 veckor lång (tom.v.19), inte 6 veckor som jag sagt tidigare. Jag tror att jag kommer behöva 8 veckor för att ta de här sista kilona. Jag räknar med att det kommer gå långsammare och segare desto närmare slutet jag kommer.

Den 17/3 startar jag också ett 8 veckors program som har som mål att jag ska klara av att jogga 5 km. Personligen skiter jag i om jag klarar 5 km, mitt mål är att klara av att jogga i 30 minuter utan paus.

Det blir inte en ren VLCD kur, utan min egen mix. De dagar jag inte tränar blir det 3 påsar och inget mer. De dagar jag tränar, vilket är 3 gånger i veckan, blir det 3 påsar plus 400 kcal i form av proteiner främst. Ska försöka ta fram nåt bra matalternativ.

Jag kommer ha matvecka var 4:e vecka (v. 13 och 17) som innan, där alla dagarna kommer få ett tillskott av ca 400 kcal.

Själva målvikten är jätteviktig. Jag måste ha en siffra där jag kan säga att HÄR och NU är jag i mål! Samtidigt så vet jag inte förrän jag är där om just den siffran känns helt rätt. Men jag har haft samma siffra i huvudet i flera år nu och oavsett om det blir exakt där eller ett par kilo mindre så är det mitt mål. När jag är exakt på den siffran har jag klarat av det.

Den siffran är 70 kg.

Så nu är det outat. Det känns lite jobbigt för i mitt huvud väger väl alla typ 60 kg, men jag har alltid tänkt att 70 är mer jag.

Happy söndag alla!

 

 • Elin

  Lycka till med joggingen!! Jag började jogga efter att aldrig joggat förr med ett sånt From coach to 5K in 6 weeks. Funkade galant. Det gick verkligen inte snabbt där i början (om sanningen ska fram så går det inte särskilt snabbt nu heller =).. ) Men huvudsaken man satsar så går det. När det sista passet kom och jag skulle springa 5km så gick det. Det tog sin lilla tid men jag sprang utan att stanna i 41 minuter och hade sprungit 5km. Då vägde jag 94,3kilo så det var tungt att släpa runt kroppen men det gick! Min viktminskning tog verkligen fart av joggingen.

  Massor med pepp till dig!

  • Elin

   Länge sen jag kommenterade här men om du glömt vem jag är så är det elin79.se/vikt =)

   • PartyPinglanSE

    Klart jag kommer ihåg dig :D
    Jag följer dig!

  • PartyPinglanSE

   Jo, jag har dig i huvudet jämt!
   Du e asgrym och brukar försöka överbevisa mig när jag tror att jag inte pallar mer ;)