There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Onsdag

- mars 19, 2014 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Gomorron på er! Här i det Handleyska huset har två ungar studiedag och en tredje är superförkyld. Maken har mixat sin frukost och jag har bakat en gröt-påse till en...

Gomorron på er!

Här i det Handleyska huset har två ungar studiedag och en tredje är superförkyld. Maken har mixat sin frukost och jag har bakat en gröt-påse till en konstig pepparkaka variant som snart ska avnjutas med en kopp kaffe (till).

Vinterväglag var det första jag tänkte på i morse för jag har bokat rekond i KK imorgon och jag behöver köra dit och hem på sommardäck. So far är det inga problem, vägarna är torra och rena men det ska komma regnbladad snö hela eftermiddagen och kvällen och låga temperaturer.

Rekonden tar 4 timmar, nu ska bilen bli ren och vårfin! Själv tänkte jag strosa runt på Ikea, ta en kaffe, och kanske kolla runt i nån anna butik. Det finns ju några där ute i KK.

Paket 1. Utvändig handtvätt. Ord. pris 349 kr, betala 149 kr.

Handtvätt av bilen med högtrycksspolning och vaxschampo. Inklusive tvätt av rutor, fälgar, däck och dörrkanter.

Paket 2. Invändig tvätt. Ord. pris 499 kr, betala 199 kr.

Invändig behandling av bilen med städning samt dammsugning av kupé och bagagerum. Fönster rengörs på in- och utsidan, instrumentpanel, plast och vinyldetaljer rengörs. Därefter tvättas alla gummimattor.

Paket 3. Ut- och invändig tvätt inkl. motortvätt. Ord. pris 995 kr, betala 349 kr.

Samma moment som alternativ 1 och 2, inklusive en motortvätt.

Paket 4. Helbehandling av bilen inkl. tvätt av klädsel. Ord. pris 1 995 kr, betala 599 kr.

Samma moment som alternativ 3, inklusive våtrengöring av textilier och klädsel samt ozonbehandling som eliminerar odörer av djur och tobak m.m.

Jag valde paket 4 som innehåller allt. Sen frågade jag Maken om han trodde jag behövde tvätta bilen innan, för att den är så smutsig. Till och med Fisen skrattade åt den tankevurpan.

Renoveringen här hemma har legat lite på is den senaste veckan. Det blev inget gjort i helgen, vi var för upptagna med att roa oss och det ser ut som en sopstation på framsidan där vi har byggt en stor hög av skräp på väg till tippen. Det enda vi gjorde var att åka och köpa färg för att måla bort furun i trappan. Vi ligger efter med tvätten också så det börjar bli fullt överallt här hemma.

Lilla hallen på övervåningen är typ halvklar. Vi ska måla lite mer på väggarna, måla dörrfoder, fixa ny belysning, byta ut dörrarna och till sist lägga golv. Men just golvet får vänta ett tag, annars kommer vi garanterat repa det när vi ska tömma de andra rummen. Helst vill jag lägga det sist men då blir det som att peta ner sista pusselbiten i mitten av pusslet och jag är rädd för att vi inte är kunniga nog för att göra det snyggt.

Igår körde jag mitt första träningspass av totalt 24 st. Det gick bra, det var jobbigt. Hade inte förväntat mig nåt annat heller. Direkt efter passet åt jag ett ägg och sen tvekade jag på hurvida jag skulle lägga till nåt mer till min mat eller inte.

Min plan var att lägga till 300-400 kcal de dagar jag tränar, men med facit i hand så kände jag ändå inte att jag riktigt var ”värd” det. Efter ett snack med Maken så åt jag en burk tonfisk och ett kokt ägg lite senare på kvällen i alla fall. Jag ska hålla mig till min plan.

Det är mest att det spelar ingen roll hur mycket jag än tränar så känns det alltid som om jag inte gjort tillräckligt. Där har jag nåt att jobba med.

Nu blir det ingen mer träning förrän tidigast på fredag, är lite bissy.

Tim´s skola har försökt få till ett möte med oss sen i höstas. Det har varit slarv i kommunikationen från flera håll men igår sa Tim att de hade bokat in Onsdag nästa vecka kl.14 Jättebra att Maken är i Barcelona då och att jag har hundar fram till 14-tiden. SUCK!

Jag ogillar så när kommunikationen ska gå genom ungarna. Nu har jag ingen aning om vem jag ska jaga tag i för att få mötet uppskjutet, IGEN…..