There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Otrohet

- november 18, 2009 - by , in Gott och Blandat, with 5 comments -

För ett tag sedan hamnade jag i en kort diskussion om otrohet och sedan dess har jag funderat lite kring det. Det är intressant och ganska självklart att alla har...

För ett tag sedan hamnade jag i en kort diskussion om otrohet och sedan dess har jag funderat lite kring det.

Det är intressant och ganska självklart att alla har sin egen gräns för vad som är otrohet precis som att det finns många definitioner på ett fast förhållande. Jag tycker att det är ett spännande diskussionsämne just för att alla verkligen har en egen, ofta stark åsikt och det ger lätt upphov till roliga, vilda diskussioner. Då menar jag med kompisarna.
Med sin partner har man förhoppningsvis redan rett ut var gränsen går, för diskussionen som följer annars lär nog knappast vara rolig.

Som vanligt när jag funderar på saker så brukar jag googla för att se vad andra tycker. Mest för att det är intressant att få en mer övergripande bild. I ett kompisgäng är det helt klart större chans att man är mer lika och att åsikterna färgas av varandra så för att se vad helt främmande folk tycker brukar jag googla.

Helt ovetenskapligt så kom jag snabbt fram till att:

 • För de flesta så är alla varianter av sexuell kontakt med motsatt kön otrohet.
 • Fast killar var lite mer generösa, speciellt med sina egna äventyr. Typ fyllehångel kunde vara ok om man nu var så full att det knappt gick att komma ihåg.
 • Däremot så gällde inte samma spelregler för killarnas respektive, tjejerna fick på sin höjd skänka bort en kram men inte om den var sexuellt laddad.
 • Många tjejer tyckte att det var otrohet redan om man tänkte på någon annan än sin respektive ”lite för mycket”. Andra tjejer var mer av åsikten att det är ok att kolla på menyn så länge som man äter hemma.
 • Både tjejer och killar tyckte i många fall att det var ok att flörta lite eller att fantisera om andra partners så länge som det inte gjordes när de var med och de slapp veta det. Att flörta är mänskligt så länge det inte blir respektlöst.
 • Många är dock rörande överens om att gränsen går precis innan man gör något man inte talar om för sin partner för att man vet att det sårar.

En kille hade sina alldeles egna regler:

Det är inte otrohet:
Tio mil från hemstaden. (Känt rockbands egna regler)
Om tjejen har silkonbröst. (det är inte äkta då)
Trekant. (Behövs ingen förklaring för det)
Sätter på en tjejkompis. (kompissex är bara en kompisgrej)
Analsex. (inte kärlekssex)
Avsugning. (se ovan)
Om man filmar samtidigt. (det är konst)
Om man betalar för det. (köpt sex är inte kärlek)
Om man får pengar för det. (se ovan)
Om man gör det på arbetstid. (kvalitetsrast är alltid bra)
Om det är kallt. (man måste ju värma sig)
Om tjejen är ful. (välgörenhet)
Om tjejen har någon form av handikapp. (se ovan)
Om tjejen är kåt. ( det är ju synd om henne)
Och sist men inte minst om man är full. (lätt justerad ner till ett glas lättöl)

Reglerna är bara för killar för tjejer gäller…
efter kram och puss på kind, ingenting.

Vad tycker ni? Vad är otrohet förutom det uppenbara att man har någon form av fysisk sexuell kontakt? Hur ser ni på porrsurfning? Är det otrohet? Porrtidningar, porrfilmer? Får man flörta när ens partner inte är med? Är det ok att flörta via sms eller mail?

Kramas gör man ju jämt och ständigt nuförtiden. Många tyckte att kramas var ok så länge som kramen inte var sexuellt laddad, när blir den det?

Kom igen nu, ge mig svar :)

 • http://landosteve.blogspot.com Steve Lando

  jag tycker att gränsen för killars otrohet går där tjejen sätter den, som oftast så önskar hon (vilket således är reglen) att han skall åtrå henne totalt och lojalt. Detta borde även vara det normala för killen själv, om han älskar henne.

  Kvinnors mer komplexa sexualitet, fysiska som mentala, njutningssystematik gör att jag tycker att det inte får finnas några gränser för henne, utan hon bör få lusta fritt, utefter hennes önskemål och behag.

  Detta har bara positiva effekter, så länge mannen inte hänfaller åt egoistisk ägandekärlek.

 • http://www.familjenasp.com Linda

  ville bara testa om min ”avatar” funkar…

 • http://www.familjenasp.com Linda

  intressanta funderingar. Personligen tycker jag att gränsen går när man känner att man inte kan diskutera med sin partner om det. Det man kan diskutera med sin partner, kan ju partnern ha en åsikt om och då är det mer ok. Men jag tror att gränsen för många kan vara svårdefinierad.

  Ibland kan en relation vara stärkt av att det finns attraktioner.

  Min man och jag brukar tex diskutera om vi har träffat någon som vi tyckt varit extra snygg eller attraktiv. Det blir ofta en intressant diskussion och allra oftast förstår vi varför den andre har tyckt som den tyckt. (men jag kan ju tillägga att detta inte händer speciellt ofta, max 1 gång per 5 år…)

  Som kontrast till detta pratar vi också om att vi inte har några ”frikort” Frikort är ju iof en ganska skämtsam sak som typ aldrig kommer att hända. Men vi är väldigt överens om att vi är nöjda med varandra.

  Vi har en ganska lång relation bakom oss och vi har alltid kunnat prata mycket om allt. Jag tror det underlättar i väldigt mycket!

 • http://www.partypinglan.se Tess

  @ Madde Det är mitt självpåtagna uppdrag idag, att sprida solsken nu när det är så jäv*a grått att det inte ens blir ljust på dagarna!
  Skönt att höra att jag lyckas :)

 • http://madela.blogg.se Madde

  Otrohet kan ävan vara att ha för mycket i skolan så att det känns som att den blir den andra mannen som man spenderar för mycket tid med..haha.

  Tack för de fina orden i min blogg babe..det fick mig på lite bättre humör så nu jävlar glöder datorn :-)