There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Partypinglan is BACK!

- juni 28, 2010 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Trots alla goda intentioner att jag skulle hålla er uppdaterade här i bloggen även under min resa till Härnösand så vart det inte riktigt så. Men nu är jag tillbaka...

Trots alla goda intentioner att jag skulle hålla er uppdaterade här i bloggen även under min resa till Härnösand så vart det inte riktigt så. Men nu är jag tillbaka och jag hoppas att ni inte gett upp, trots att ni fått vänta.

Motorväg

Vi reste bort och kom hem

I nästan en vecka var vi borta från våra hem, Jag, Inka och våra småtjejer. Fast på sätt och vis var Inka egentligen inte alls borta utan snarare hemma igen, hon kommer ju från just Härnösand.

Resan till Härnösand är runt 47 mil, genom till en början ett rätt trist landskap, skog, skog och mer skog, men i höjd med Sundsvall märks det tydligt att landskapet förändras och backarna är höga och långa.

Jag som aldrig har varit så långt norrut tyckte att det var roligt och intressant att få se lite mer av Sverige och Inka namngav platser och vatten som vi passerade.
Inte jag som körTjejerna satt överlag stilla i bilen och resan var lugn och skön. Det var väldigt trevligt att kunna dela på förarsätet, både för att det är tröttsamt att köra men också för att det är lättare att fokusera på allt runtomkring när man inte sitter bakom ratten.

I Härnösand bodde vi i hennes mammas lägenhet, en riktigt retro sak som verkade ha stannat i tiden för bra länge sedan. Vi kollade in gamla foton och tog oss runt i stan där Inka pekade ut det ena och det andra. En liten söt småstad.

Shopping

Precis som jag gillar Inka att shoppa så två dagar begav vi oss till Birsta, ett stort shoppingcentrum nära Sundsvall. Där strosade vi runt och var inne i de flesta klädbutiker. Ett par skor föll vi bägge för, skitsnygga.

För min del vart det inte mycket shoppat. Det är helt enkelt inte lika roligt att köpa kläder till en tjockis. När jag når målvikt nån gång i framtiden ska jag shoppa desto mer.
Jag hittade mycket snyggt jag gärna skulle komma i.

Paradisbadet Ö-Vik

Ö-vik och Paradiset

En dag åkte vi upp till Ö-vik och Paradisbadet. Ett äventyrsbad med ett gäng vattenrutchbanor. Det var apnajs.
Helt klart ett bad jag rekommenderar om ni har vägarna förbi. En 4:a kom vi fram till att det skulle fått av oss på en femgradig skala. Då räknar jag inte in det sunkiga matstället som verkar vara lika sunkigt på alla äventyrsbad.

Ett gäng vattenrutchbanor av olika karaktär som passade alldeles utmärkt för våra tjejer som är 8-11 år gamla, men även för vuxna och stora barn var det roligt.

Jag och Inka tävlade i vattenrutchbanan med tidtagning och dessvärre vann hon över mig men bara för att jag avslöjade hur hon skulle göra. Snabba var vi bägge två och jag såg ingen som slog våra tider när jag kollade in de andra som åkte.

För att komma till Ö-vik körde vi över Högakustenbron som sannerligen var imponerande med sina enorma pyloner.

I Sundsvall hade de drakar överallt

Midsommarafton

På midsommarafton åt vi sill, lax, köttbullar, prinskorv och ägg. Vi körde till Murberget för traditionellt midsommarfirande och kollade på folk som hoppade som grodor och dansade runt stången.

Vi fikade med en dundergod kladdkaka med pollygodisar och vispgrädde som fick både mig och Inka att bli illamående. Inte för att kakan var dålig på nåt sätt utan snarare av kombon, massor med fett och socker. Det var verkligen jättegott, tills vi ätit klart.

Framåt middagstid packade vi engångsgrillar, kött, potatissallad, sallad, tunnbröd och läsk och åkte till Sälsten för att grilla. Det var mulet och lite regn i luften när vi kom dit men det sprack upp och vi hade en supermysig kväll.

Under hela resan och under midsommaraftonen filmade jag med min mobiltelefon och skickade upp filmerna live via Bambuser till Facebook. På midsommarafton filmade vi SaCoPu på en sten vid Sälsten och BodyCombat med småtjejerna. Hysteriskt roligt.

Vi drack inte bara dagens, vi drack rosé också.

Dagens och tjejsnack

Kvällarna spenderade vi i lägenheten, drack dagens och pratade. Jag som alltid brukar klättra på väggarna och är ordentligt rastlös varvade verkligen ner och njöt av att mest vara. Nåt säger mig att det kanske var så för Inka med.

På midsommardagen åkte vi hem och runt 19 var vi tillbaka i Tullinge.

Full fart igen

Efter en vecka med nästan obefintlig träning, god mat och glassar är det nu dax att återgå till mitt något striktare liv.
Planen är att träna så mycket som möjligt, under hela sommaren. Matmässigt är det bara att fortsätta med att försöka äta 3 nyttiga mål om dagen och hålla mig ifrån godis och annat onyttigt. Hur lätt det nu blir med allt gott mums i sol och sommarvärme.

Jag åt faktiskt lite godis i Härnösand, lite choklad, men det var inte mycket. Kanske 4 bitar eller så. Två gånger har jag alltså ätit godis sen jag slutade före påsk, bägge gångerna har det rört sig om några få bitar.
Jag är faktiskt lite impad över att jag är så himla duktig. Men så har jag ju en förebild som heter duga och som konstant påminner mig om vart jag vill nå. Hon verkar dessutom tro mer på mig än jag själv ibland vilket känns riktigt bra. Om hon tror att jag kan, så är det inte omöjligt.

Imorgon är det dax för vågen igen. Jag gissar att det kommer vara ett +, frågan är bara hur stort det kommer vara.