There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Portisläger

- maj 12, 2012 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Nästa helg är det dax. Jag hoppas innerligt att vädret håller upp. Ni anar inte hur skitigt det blir med 30 kg dygnsur hund som gladeligen badat och rullat sig...

Nästa helg är det dax. Jag hoppas innerligt att vädret håller upp. Ni anar inte hur skitigt det blir med 30 kg dygnsur hund som gladeligen badat och rullat sig i varenda lerpöl han hittat för att sen rulla sig i ljung och springa runt i snårskogen så halva skogen följt med hem i pälsen.

I år har jag investerat i fästingmedel åt ninja. Efter mycket velande bestämde jag mig till slut för Exspot. Ett bra eller dåligt val? Ingen aning.

Det känns asläskigt att ge honom nåt som är såpass giftigt. Å andra sidan så är det helt omöjligt att hitta, och få bort alla fästingar från honom. Hur mycket vi än letar så finns det alltid nån stor rackare där under pälsen som helt klart suttit ett tag, trots att vi känt just där tusen gånger.

Så i år ska vi prova fästingmedel och jag tror att vi ska försöka få på det innan vi åker ner till Portisträffen. Jag vet inte när fästingarna dyker upp, men det känns som att det borde vara snart.

Vi kommer åka ner (?) till Möruddens Camping i Karlstad, (eller i närheten av Karlstad jag hittar inte i Sverige), på Fredag direkt efter att jag slutat jobbet. Först tänkte vi att vi skulle åka på Lördag morgon, men….

Vi har samling på Campingen kl.10 för gemensam avfärd till hundklubben. Det betyder att jag gärna är framme redan kl.09 så vi hinner på toa och sånt och så att Ninjan får strosa runt lite och checka in på Facebook för att kolla vilka andra hundar som är i närheten, i lugn och ro ett tag innan allt sätter igång.

Det tar tydligen 4 timmar att köra, vilket blir kl.05 Men eftersom jag kör själv vill jag ha en ordentlig frukostpaus, typ en timme och så behöver Ninjan kissa lite och så nån sekund extra för att köra lite fel….så då hamnar vi på avfärd typ 03:45… och så tar det några minuter att vakna, brygga kaffe att ta med i bilen och lasta bilen, så då skulle jag satt klockan på absolut senast 03 och då känner jag att det nästan inte är nån idé att lägga sig alls….

Men vi hade inget val, för det fanns tydligen inga stugor att hyra fredag till lördag. Nu när jag kollade i deras onlinebokningssystem så hittade jag en stuga fredag till lördag som jag bokade. Hoppas att det inte blir nåt strul bara. Det betyder att vi kan åka ner redan på fredag (är Karlstad neråt?), vilket känns mycket bättre faktiskt.

Sen kommer hela lördagen och söndagen vara fylld med hundaktiviteter och det ska bli både roligt och spännande. Jag har aldrig åkt på hundläger förut.

Självklart ska kameran med och jag hoppas kunna visa upp massor med fina bilder sen.

  • http://Mattiashandley.se Mattias

    Jag tänkte att vi tar med kamerorna. Sedan räcker det om du skriver ”till” och inte riktningen ;) Det ligger för övrigt österut