There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Prylkåt, jag?!

- april 10, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Påsklovets första dag! JAG ÄR LEDIG!!!! Försökte få tag i Eva för planerande av födelsedagsfest men det verkar va kört. Nåja, det löser sig. Idag ska jag få ordning på...

Påsklovets första dag!
JAG ÄR LEDIG!!!!
Försökte få tag i Eva för planerande av födelsedagsfest men det verkar va kört. Nåja, det löser sig.

Idag ska jag få ordning på min stationära dator och nätverket. Två helt skilda saker men tyvärr hänger de ihop en aning i alla fall. Jag behöver nämligen sitta just vid min stationära dator för att fixa nätverket.
20120410-122424.jpg

Samtidigt drömmer jag om att spendera pengar på glansiga askar med små tekniska prylar inuti. Det började med en dröm om ett nytt moderkort, processor och minneskapslar. Mmmmmmmm…..
Sånt gillar jag. Bara tanken på att få demontera hela datorn för att få skruva i nya pryttlar är underbar!

Sen föreslog Maken ISTÄLLET, en Boxeebox, och en NAS. Så jag började leta. För samma pris som uppgraderingen av min stationära dator skulle jag kunna få en NAS med plats för 2 diskar, två helt nya 2 TB diskar och en Boxeebox. Nästan i alla fall.
Då skulle jag kunna lagra mitt eget material bättre och mer lättillgängligt.
Sen sa Maken att vi nog behöver en större NAS, med plats för 4 diskar för att det ska funka med RAID och då blev det ju lite dyrare förstås. Nu har jag ju i alla fall en disk på 1 TB redan och åtminstone 1 disk (om inte 2) på 500 GB så jag skulle väl ganska lätt kunna fylla den dära NAS:en utan att köpa 4 nya diskar.
Och uppgradera min stationära kan jag ju göra senare. Jag använder i alla fall inte den längre utan den används mest av barnen för att spela Minecraft och Leauge of Legends på.

Hur som helst så pratar vi några tusenlappar, kanske 7 eller 8. Lika bra att ta i ordentligt, när jag väl shoppar är det alltid nåt mer jag bara MÅSTE ha. Och jag ÄLSKAR såna tekniska prylar, oj oj, ni skulle bara veta.
Och jag skulle nog dragit iväg och shoppat allt genast om det inte var för att jag tänkt köpa cyklar till Lilla T och Lilla R och även om jag köper billigt, billigt så kostar det nog 1700 kr per cykel. Men de behöver dem. Och sen fyller jag ju år. Hur det nu blir med det, men nån typ av fest ska det bli, förr eller senare. Och födelsedagspresenter till mig själv håller jag på och shoppar som bäst. Jag har handlat upp nästan hälften av mina födelsedagspengar hittills.

Att spendera pengar är verkligen inte svårt.

Här är föresten fulaste platsen i huset. Där vi försöker gömma alla sladdar.

20120410-161135.jpg