There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Rätt tänkt

- augusti 29, 2011 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Äntligen känner jag mig nästan ikapp med bloggandet. En del saknas fortfarande men det mesta, intressanta, har jag fått ur mig. Tillsammans med bilder och videoklipp. Efter en hektisk och...

Äntligen känner jag mig nästan ikapp med bloggandet.
En del saknas fortfarande men det mesta, intressanta, har jag fått ur mig.
Tillsammans med bilder och videoklipp.

Efter en hektisk och väldigt trevlig helg är det nu bara 4 dagar kvar innan jag sätter fart med min utmaning. Nu har jag mattider klara för vardagarna och träningsschemat är genomgånget, dock inte testat.
Mentalt är jag nästan redan där, i startgropen.

Jag har funderat mycket på det här med att vilja ha och VILJA välja bort.
På nåt sätt är det alltid så lätt att känna att jag ”offrar” vin och godis för att istället vara duktig och hålla diet. Helst skulle jag vilja se det åt andra hållet, så att det inte handlar om att jag väljer bort utan hellre att jag väljer in.
Jag väljer att göra nåt som får mig att må bra och som kan få mig att nå mina mål förr eller senare. Det är nåt positivt och starkt i att jag väljer det.

Men det är svårt att känna så. När det kommer till att tacka nej till en god middag, en kaka till kaffet eller ett glas vin en av de sista kvällarna med sommarkänsla kvar i år, känns det mer som ett offer jag gör, inte som att jag har valt nåt som är bra för mig själv.

Det är så viktigt att tänka ”rätt”. Det gör stor skillnad. En sak kan ses som sjukt jobbig eller alldeles självklar bara beroende på hur man väljer att se den.
Sen gäller det att känna sig själv, för att undvika de mest uppenbara fällorna, just jag kan ramla i. Så jag bokar inte upp fika, middagar eller festligheter nu. Inte förrän allt e över, eller jag åtminstone kommit in i det ordentligt. Så sliper jag känna att jag försakar massor.

Idag ska jag köra Body Combat igen efter många veckors uppehåll. Det ska bli roligt men garanterat sjukt jobbigt. Min förkylning sitter fortfarande kvar i luftrören och lungorna så jag använder både Symbicort och Bricanyl för att kunna andas ordentligt.
Det i sin tur gör att jag kommer inte köra max idag heller, utan försöker hålla mig på mattan och hålla igen en aning.

Det här med att springa är fortfarande nåt som skrämmer mig och jag ska erkänna, jag har inte testat. Jag har inte heller testat övningarna i styrketräningsprogrammet vilket jag vet att jag borde göra innan starten, men jag har fortfarande några dagar på mig.

Snart kan jag räkna ner i timmar.

Lycklig?