There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Rockstad Falun

- augusti 26, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Jag har varit på min första rockfestival. Och det var allt jag trodde att det skulle vara. Skitiga bajamajor som man med fördel besökte nattetid. Regn, lera och strålade, stekande...

Jag har varit på min första rockfestival. Och det var allt jag trodde att det skulle vara.

Skitiga bajamajor som man med fördel besökte nattetid. Regn, lera och strålade, stekande sol. Ungdomar, överallt. De två yngsta jag träffade, som helt ensamma, eller tja med vänner men ingen förälder, bodde på campen var 16 år!!!!

16 år! Och de festade och hade det givetvis jätteroligt. Och ja, de drack alkohol, det gjorde alla. Som förälder kan jag inte säga annat än att det är helt galet! Och då menar jag skitjävladåligtgalet!

Annars träffade jag flest personer i ålderskategorin 20-30 gissar jag. Men vi var inte ensamma som 35 & 40, även om vi kanske inte var lika många. Åldern var dock inget problem. Alla var där för samma sak och Ihopknutna av intresset för musik och själva festivalandan festade vi allihopa tillsammans. 16 som 40.

Jag och Madde kom tidigt och vi fick vänta innan campen öppnade. Det vart nåt strul med datorerna så det drog ut lite på tiden. Medan vi väntade kom Oskar och när vi väl kom in och blev anvisade våra platser slog vi upp tälten intill varandra. På ena sidan om oss bodde ett gäng killar från Eslöv, på andra sidan ett gäng från Tyskland. Framåt eftermiddagen kom Alex och slog upp sitt tält bland våra. Det tog inte många minuter innan vi presenterat oss för varandra och första kvällen var det fest i hela campen och det var hysteriskt roligt!

Dag 2 kom med vackert väder. Vi sölade runt, utforskade lugnet och väntade på att festivalområdet skulle öppna kl.17. Hela kvällen och natten fortsatte festen på campen.

Dag 3 började med dimma men vädret blev bättre och bättre. Förutom att gå till Lugnet för frukost och laddning av mobiltelefoner så kollade vi på Eluvetie på stora scenen och jag köpte två t- shirts. En med Sabaton-tryck och en Rockstad Falun tisha. Som de tidigare dagarna festades det natten igenom.

Dag 4 kommer jag inte ihåg hur vädret var, men det regnade inte i alla fall. På kvällen spelade Sabaton och det var galet roligt att se dem live!!! Jag hamnade längst bak vilket var ok, men nästa gång vill jag nog stå lite närmare! De spelade alla mina favvolåtar men jag saknade Swedish Pagans. The hummer has fallen, där sångaren Joakim Brodén spelade piano och sjöng var mäktig! Läs en recension här!

Bilderna har jag lånat från några av de duktiga fotografer som fotograferade under spelningarna. All cred till dem!!!!

Hela showen var mäktig med massor med eld och ett spektakulärt avslutande fyrverkeri. Vi festade till halv fyra på morgonen eller nåt (utan alkohol), och sen kom regnet och dränkte hela campen. Men det lät väldigt mysigt när det smattrade mot tältduken.

Vid 7 var vi uppe igen och började sakta plocka ihop vårt läger och förbereda för hemfärd. Solen kom svagt vid halv tio så tältet hann i alla fall torka lite. Vid 11 satte vi oss i bilen och åkte hemåt. Trötta, skitiga men jag var i alla fall rätt nöjd med vår insats :)

Efter ett besök på Rockstad Falun och min således enda rockfestivalupplevelse hittills så kan jag sammanfatta det så här:

Plus:

  • Väldigt trevlig stämning på campen. Alla festade med alla. Jag såg inte tillstymmelse av bråk. Vi fick inget stulet ur tältet och jag hörde inte heller några rykten om att någon skulle blivit av med nåt.
  • Campen fungerade bra, trots att jag inte gillar bajamajor.
  • Lugnet var guld! Billig frunchbuffé och gratis laddning av mobiler. Gratis duschar och toaletter för campinggästerna. Dessutom hade man kunnat bada där om man velat.
  • Tillgång till kaffe på campen.

Minus:

  • Dålig info om vad som inte fick följa med in på campen. Jag fick lämna spraydeo och parfym i bilen. Dessutom fick folk ta med olika, det som en del nekades fick andra ta med in. Töntigt att inte tillåta speglar i puderdosor och pincetter. Hade jag velat göra någon illa fanns det plastpåsar och sopsäckar liggandes överallt. Tältlinor och tältpinnar går nog att göra en del skada med också. Jag hade knappast valt en pincett. Spegeln i en puderdosa är rätt svår att ha sönder, speciellt på en gräsäng. Inte så lätt att den spricker om den faller i backen.
  • Asjobbigt med alla visiteringar och genomgångar av väskor och fickor.
  • Fånigt att jag inte fick parkera i ändan av p-platsen närmast campen.
  • Dyrt kaffe! Och dyra mackor.

Men självklart ska jag tillbaka! Det är jag helt säker på! Det här var bland det roligaste jag gjort!