There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

S M A R T – Boot-Camp-Vecka!

- april 22, 2014 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Alla mina mål förra veckan sket sig. Jag slutförde inte matdagboken och inte heller vattendagboken och slutligen så nådde jag inte viktmålet. Målet var 72.5, jag hamnade på 73.4 vilket...

Alla mina mål förra veckan sket sig. Jag slutförde inte matdagboken och inte heller vattendagboken och slutligen så nådde jag inte viktmålet. Målet var 72.5, jag hamnade på 73.4 vilket gav ett minus på 0.4 kg sedan förra veckan. Det är jag ändå nöjd med eftersom jag åt en god påskmiddag med dessert och 4 bitar lösgodis.

Men då, tänker ni. Varför blev det så?

Jag tyckte helt enkelt inte att det var roligt. Att hålla på och räkna kalorier e bannemig det tråkigaste jobb som finns! Och jag e tacksam för att jag känner så. Jag har suttit fast i kaloriträsket aldeles för länge.

Så för min del är det ingen biggie att jag inte lyckades. Viktmålet är dessutom inte ett S M A R T mål alls. Det blir ju vad det blir varje vecka men jag har det ändå för att ner ska jag ju i vilket fall och det känns helt enkelt bra att ha nåt att sikta på.

Jag brukar alltid utgå från S M A R T a mål.

 • Specifikt
 • Mätbart
 • Attraktivt -Nåbart
 • Realistiskt
 • Tidssatt

Det här är ett arbetssätt som verkligen funkar för mig! I det här fallet kan jag säga att målen jag satte fyllde alla kriterier förutom ATTRAKTIVT. Jag vet ju att jag egentligen helst av allt undviker all form av mäta mat och räkna kalorier.

Så ny vecka nya mål och nu ska de fylla alla kriterier! (Ja, inte viktmålet då…)

Denna vecka blir Boot-Camp-Vecka!

 • Tisdag : Springa
 • Onsdag: Simma
 • Torsdag: Springa
 • Fredag: Simma
 • Lördag: Springa
 • Söndag: Simma

Tänkte försöka få fart på min förbränning lite! Det är dessutom MATVECKA igen denna vecka, så det här passar bra!

Simma är nåt jag brukar gilla men jag hatar när det är kö i bassängen. Det är därför jag nästan alltid lägger ner till slut. Nu är det bara tre tillfällen vi pratar om så det får gå och jag sätter ingen minimi sträcka utan målet är uppnått bara aktiviteten blir genomförd. Så får det visa sig hur mycket folk det är och om det kan bli nån vettig sträcka.

Det enda jag verkligen inte känner mig bekväm med är i så fall att visa mig i badkläder, och näcka i duschen, men jag får väl bjussa på det.

Det här är tredje veckan från slutet! Målgång 12/5, och självklart så avslutar jag med seminarium hela helgen 10-11/5 inkluderat mat och fika så jag får väl försöka så gott jag kan att undvika kolhydraterna. Att komma i mål och få starta en ny etapp är efterlängtat!

Det började med 6 veckor, som blev 12 veckor och nu till sist 14 veckor! Jag startade i början på Februari.

Nästa etapp blir en ännu större utmaning, att hålla mig kvar vid 70 kg. Men inte bara det. Att också skapa rutiner och vanor som funkar långsiktigt! Träning som jag inte lägger ner. Matvanor som är hållbara! Över lag måste jag öka min förbränning med rätt sorts träning och se till att hålla mig i rörelse under dagarna. Detta på ett sätt som blir ett sätt att leva, inte bara en tillfällighet.

Jag tror att jag har allt som behövs för att klara av det nu.

Önska mig lycka till nu och håll tummarna för att jag slipper köer i bassängen!