There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Så det vart ju inte alls som jag planerat…

- mars 2, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Men det kunde varit värre, mycket värre, så man får vara glad för det lilla. Jag startade bilen i morse och hoppade ur för att skrapa rutorna. Efter en stund...

Men det kunde varit värre, mycket värre, så man får vara glad för det lilla.
Jag startade bilen i morse och hoppade ur för att skrapa rutorna. Efter en stund började det lukta illa och jag insåg att jag stod helt inbackad i en snöhög så jag hoppade snabbt in i bilen och körde fram den lite. Tänkte inte mer på det utan fortsatte skrapa rutorna. Det satt som klistrat.

Hoppade in i bilen igen och försökte vädra ur den värsta lukten, kollade att jag hade full fart på värmen och tänkte att jag får väl vänta så att det tinar bort. Inget händer. Kollar lite noggrannare och ser att lampan för låg oljenivå lyser och batterilampan som visar att batteriet inte laddar lyser. Fattar inget. Det var inget fel på bilen igår…

Omstart löser många problem

Så jag gör som jag alltid gör, stänger av och väntar ett tag för att se om problemet löser sig själv. Kollar oljan, jodå det är precis lagom med olja i bilen. Startar igen, väntar några sekunder men lamporna slocknar inte. Stänger av.
Tänker att det kanske blev nåt knas när jag stod i snödrivan och det började lukta så jag bestämmer mig för att vänta en 10 minuter och hoppas på att det ska hjälpa. Passar på att läsa i manualen lite om motorn, oljelampan, batterilampan och lite på måfå bara för att se om jag kan komma på nåt annat som kan vara fel.

Startar upp efter 10 minuter men fortfarande samma fel. Öppnar motorhuven, igen, och kollar. Tänker att det kanske är fläktremmen eller nåt åt det hållet eftersom batteriet inte laddar som det ska. Hittar ingen bild i manualen som visar vart fläktremmen ska sitta men hittar en rem som ser rätt sliten ut men definitivt inte är av. Rotar lite till och hittar en annan rem som definitivt är helt av.
Konstaterar att det säkert är orsaken till mina problem.

Ringer bärgaren

Knatar hem och ringer bärgaren som lovar att komma och hämta min bil. Ringer Vianor och hör om de kan ta emot den och om de har tid att fixa den någotsånär snabbt. Ringer tillbaka till bärgaren och hör om det är ok att de inte bärgar bilen till Toyota verkstaden utan till Vianor och det ska inte vara några problem.
Det tar kanske en och en halv timme så ringer bärgaren och säger att han nästan är framme så jag springer ut och möter upp honom.

Han kollar och rycker ut den trasiga remmen och konstaterar att det nog är det som är problemet. Så lastar han upp bilen på flaket och jag får fylla i en lapp med namn och adress. Han frågar vart jag vill att han ska köra bilen och jag svarar till Vianor, tack och sen susar min fina vita bil iväg på flaket till en stor röd bärgningsbil från Falck.

Falck bärgningsbilar

Bäst att kolla en extra gång, man vill ju inte bli lurad…

Jag har aldrig behövt bogsera bort bilen tidigare och det kändes ju lite skumt att lämna bilen och nycklarna bara sådär, så jag kollade en extra gång att Falck bilen såg ut som den borde. Man vill ju inte bli lurad ;-)
Sen gick jag hem och ringde Vianor igen och sa att bilen är på väg och bad dem att höra av sig när de kollat på den.

Det tog inte med än en dryg timme innan Roger från Vianor ringde tillbaka och sa att bilen har tre remmar. En har gått av, en var väldigt sliten och den tredje som var hyfsat sliten behövde man i alla fall ta bort för att byta de andra två så jag bad honom byta alla på en gång. Nu hade de bara en rem inne men de andra två skulle beställas och kommer in imorgon så han återkommer när allt är klart.

Varför Vianor framför Toyota Haninge

Som en liten parentes i hela den här historien vill jag bara förklara varför jag väljer Vianor framför Toyota Center Haninge för service. Jag var upp på Toyota i Haninge för flera år sedan när jag hade köpt bilen.
Det saknades ett plastfack på dörren på passagerarsidan och jag ville köpa ett sånt för att montera dit det. När vi kom in i lokalen hälsade kostymnissen på min man först och på mig sen. Trots att det var jag som pratade med kostymnissen om vad jag ville ha var det min man han i sin tur vände sig till. Och jag vart så arg!

Min man har inte ens körkort men den här kostymklädde smilfinken ansåg uppenbarligen att det var min man han ville sälja till och ignorerade mig konstant. Sedan dess har jag försökt att undvika Toyota Center i Handen så gott jag har kunnat.
Jag behövde vända mig till dem en gång när jag fick ett stenskott rätt in i framlyktan och hela lamphuset behövde bytas men den gången fick jag prata med verkstadskillarna och slapp kostymnissen.

Vianor som traditionellt sett kanske är mer en däckverkstad har alla möjliga sorters service här i Haninge. Här har jag alltid fått snabb hjälp och ett trevligt mottagande. De är dessutom bra mycket billigare än Toyota.

Miss i planeringen

Så inget vart som planerat. Jag missade både Tisdagsmötet och Afrodansen och jag kommer inte åka iväg och pumpa ikväll när jag inte har någon bil. Men det kunde ha varit värre. Det här hade kunnat utspela sig mitt i förrådsflytten i söndags och det hade varit riktigt illa, så jag är oerhört glad att det hände här hemma i morse istället.

Imorgon har jag bokat in dubbelpass mellan 17.30 & 19.30, vi får se hur jag gör med det och hur det går med bilen. Jag har i alla fall insett nu att det är nog ingen panik när träningen inte blir av som planerat.
Det är inte hela världen. Jag kommer inte att sluta träna bara för att jag missar ett pass lite nu och då. Det kan ju hända att jag blir sjuk någon gång och inte kan träna men jag lär nog fortsätta som innan så fort jag blivit frisk.
Det är dax att jag slutar oroa mig. Träningen är något bestående.

Fattig?

Frågan återstår hur mycket fattigare jag kommer bli imorgon, men det får vi inte svar på förrän…imorgon :-)

  • http://lakris.se anna

    Hoppas hoppas du inte blir fattig nu ;) Månaden har ju just börjat ! Kram kram