There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Så nära!

- mars 10, 2014 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Jag klarade nästan mitt första delmål (-10 kg) idag. Minus 9.5 kg hamnade jag på efter morgonens invägning. Inte så jag klagar direkt. Jag är väldigt nöjd! Och 5 veckor...

Jag klarade nästan mitt första delmål (-10 kg) idag. Minus 9.5 kg hamnade jag på efter morgonens invägning. Inte så jag klagar direkt. Jag är väldigt nöjd! Och 5 veckor avklarade av de första, ursprungliga 6 veckorna, jag hade som mål.

Sen nånstans där på vägen så blev mina 6 veckor till 12 veckor, och mitt mål gick från -10 kg till -20 kg, för att komma hela vägen fram till slutstationen. Den här veckan är min 6:e och sista av omgång ett. Det kommer jag fira på det sätt som alla avråder från. Genom att släppa lös! Middag ute, öl, godis, biobesök! Men jag känner att det är vad jag vill och konsekvensen av det kommer garanterat suga, fast det behövs nog i så fall. Kanske vill jag inte lika gärna nästa gång!

Under omgång 2 tänker jag börja träna. Det betyder att jag kommer troligen köra pulver och lite mat. På 600 kcal/dag orkar jag knappt upp för uppförsbackarna utan att bli alldeles snurrig i huvudet. Min kropp har nog det inte så lätt att snabbt omsätta fett i energi när jag behöver det. Det är ju inte ofta under mina 41 år som den har behövt det, jag har ju snällt matat den med allsköns kolhydrater konstant.

När jag väl kommer igång med träningen så lägger jag till 400 kcal/dag är min tanke. Får se om den planen är lika bra när den omsätts i verkligheten.

Man kan i alla fall konstatera att jag längtar till helgen :D

För övrigt ser det ut att bli en fin jobbvecka. Det börjar bra iaf med en solig måndagsmorgon. När det handlar om jobbet så känner jag mig verkligen på topp! Jag har för en gångs skull koll på alla papper, bokföringen är helt up to date och jag är otroligt strukturerad mot vad jag brukade vara. Jag har vissa dagar avsatta för bokföring och då kör jag kvitton, räkningar och fakturor.

Förutom det har jag faktiskt blivit färdig med mitt pluggande under helgen! Det känns jättebra! Svåraste uppgiften tyckte jag var raskunskapen men jag fick feedback från kursledaren att jag verkligen inte behövde oroa mig. Jag hade tänkt helt rätt!!

Det känns så skönt, för att plugga klart var en av de saker jag hade som mål att göra färdigt före slutet av Mars.

I Maj har jag anmält mig till en workshop över två dagar med Sophia Yin. Kolla på Youtube så kan ni hitta massor med videos av hennes arbete med hundar. Hon finns också på drsophiayin.com. Dr Sophia Yin är en av världens främsta hundtränare, veterinär, beteendevetare och författare till en rad olika böcker och dvd’s.

Jag tror att jag kommer lära mig massor och det ska bli superintressant!

Mina egna galna dogs som har varit riktiga skithundar från och till under vintern har faktiskt äntligen skärpt till sig lite! I Fredags tog jag med dem ut på jobb och vi träffade Athos, Daisy, Affe och Teddy. Mina hundar skötte sig SUPERFINT! och jag var så jäkla stolt över dem! Jag hade nästan gett upp hoppet om att kunna ta med mig dem på jobb men i Fredags visade de att de minsann kan om de vill!

Renoveringen här hemma går sakta framåt. Maken gör ett alldeles FANTASTISKT jobb och jag gör min del jag med. Sakta börjar förändringarna synas och det känns roligt fast det är kaos bland prylarna på övervåningen. Makens kläder har äntligen fått flytta från sovrumsgolvet in i en ny garderob och Makens gamla trasig byrå är tömd och redo för tippen.

Det betyder att nästan allt av det vi rev ut ut skåp, lådor och från klädkammaren nu har hittat en ny plats eller fått åka till tippen. Bara resväskan kvar i sovrummet snart. Maken har ockå plockat fram mina sommardäck och jag har mailat verkstaden för att få en tid för skifte. Sen när vi lastar in vinterdäcken i förrådet kan vi nog göra plats för resväskan också.

Idag jobbar jag med Athos, Teddy, Eddie och Jasmin och Nemo. Sen tror jag att jag ska ta och tvätta bilen. Den behöver verkligen tvättas.

Vad gör ni idag?

 

 • Martina

  Hej babe,
  Grattis till delmålet.
  Tänkte på en sak, är inte Itrim nåt för dig?
  Det är lite samma tänk fast du får hjälp med träning och coachning, kanske är nåt?
  Min killkompis har gått ner 14kg :)
  ps,jag tycker du ska stå emot att fira fööör mycket, som sagt eftereffekterna kommer suga hårt och kan vara en väldigt negativ sprial tillbaka.
  kram på re

  • PartyPinglanSE

   Tack finis!!!

   Nej Itrim är inte för mig. Jag har hittat nåt som funkar och jag är jättenöjd!
   Det vart en sjukt bra helg och jag fick ut allt och lite till av den!

   Kram gumms!