There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Så var den sommaren slut.

- augusti 21, 2014 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Kommer hem efter utvecklingssamtal med Fisen och 20-åringen har nästan satt eld på huset. Inte ens en ursäkt fick jag utan mer ett axelryck och likgiltighet. Ibland är det jobbigt...

Kommer hem efter utvecklingssamtal med Fisen och 20-åringen har nästan satt eld på huset. Inte ens en ursäkt fick jag utan mer ett axelryck och likgiltighet.
Ibland är det jobbigt med barn, även med vuxna barn! *GRRRRR*

(Fast sen kom han faktiskt och bad om ursäkt)

Hej på er. Jag har efter en lång, ledig och alldeles underbar sommar börjat krypa tillbaka till höstrutinerna och tänkte skaka liv i bloggen igen. Inte för att jag vet om nån läser längre men jag skriver ändå mest för mig själv så det gör inte så mycket.

Det här skrivandet är lite terapeutiskt, när jag mår dåligt. Ett skönt sätt att sätta ord på svåra saker som depression och panikångest. Under sommaren har jag förlikat mig med att det är en del av mig. Ungefär som att jag har migrän och astma. Med bra mediciner kan jag må bra och att strunta i medicinerna och bara tänka att ”det är ju bara att muntra upp mig lite och bli glad”, det funkar inte.

Med den insikten mår jag sjuhelsikes mycket bättre. Faktum är att det är nog inte så mycket fel på mig utan mer fel på min självbild. Och sen att jag som en magnet drar till mig folk som helt enkelt inte går att lita på och som troligen i grund och botten mår ännu sämre än jag.
Men nu är det slut med det! Här sållas det bland vänner och bekanta. Jag prioriterar helt enkelt att lägga min tid hos den lilla skaran folk som faktiskt tycker om mig tillbaka och lever inte längre efter mottot att alla ska gilla mig. Alla gillar mig definitivt inte, det går som en röd tråd i mitt liv av tjejer och kvinnor som svikit men jag räknar av det som erfarenhet. Trots allt har mina motgångar format mig.

I sommar har jag varit på Portisläger med hundarna. Jag har tillbringat två veckor i Turkiet med folk jag verkligen gillar och jag har rest med Maken

Grisen och Jag firar snart 1 år. Den 1/10 har GoJ födelsedag! Det ska vi givetvis fira! Tänk att det snart gått ett år! Jag ångrar inte en sekund att jag valde att utbilda mig för att jobba med hundar. Hundar är en evig källa till kärlek. Att tillbringa dagarna utomhus är bra mot depression och så får jag motion på köpet. Jag har hört att det ska vara nyttigt det med.

goj_foton

På tal om motion så är det dax att ta upp träningen efter ett aslångt uppehåll. Nästa vecka börjar jag känna efter vilka rutiner som kan funka men redan på lördag ska jag gå/springa 5 km i Color Run! Nu mer har jag Sats-kort igen så det ska bli en kombo av träningspass, löpning, träning med Maken OCH styrketräning i någon form. När jag har kommit igång med träningen igen ska jag se över mina matvanor lite för att sätta ett mål att uppnå till November.

Jag får återkomma om det dock för jag har inte kommit längre i mina planer än så.

Det som inte blev av denna sommar är Rockstad Falun. Det fanns inte tid och pengar till det efter min resa till Turkiet. Trist men that´s life! Jag hade å andra sidan förmånen att få spendera 14 dagar i Turkiet och det var alldeles underbart!