There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Så var det då äntligen fredag…

- november 19, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Torsdagen gick faktiskt rätt fort även om det inte var nåt *Swoooosh* på hög nivå. Detta trots att det var en bitvis djävulskt jobbig torsdag och att jag vid flera...

Torsdagen gick faktiskt rätt fort även om det inte var nåt *Swoooosh* på hög nivå. Detta trots att det var en bitvis djävulskt jobbig torsdag och att jag vid flera tillfällen faktiskt övervägde att antingen skicka ut Lilla M med en ”Till salu”-skylt om halsen, alternativt låsa in mig själv i badrummet och gråta och andas.

stressadOpedagogisk

Det var en milt skrikig dag igår, och jag var långt från den enda som skrek. Jag var inte heller så pedagogisk som jag hade önskat, men jag tröstar mig med att jag trots allt tog mig igenom dagen utan att någon kom till skada och stundtals klarade vi i alla fall av att kommunicera utan att vråla rätt ut.

16-åringen

Till råga på allt var min 16-åring på sitt allra bästa tonårshumör och när han inte lät sur som ättika, eller skällde på mig, grymtade han mest. Jag hade fräckheten att be honom dra om nätverkskabeln som går rätt igenom vardagsrummet, en lösning som en gång var akut, men som dessvärre har blivit permanent, för att jag varken har pengar eller lust att göra nåt åt det just nu.

Jag ville att han skulle dra sladden bakom sofforna istället för tvärs igenom rummet på golvet, så jag ryckte sladden ur Routern när han inte kommit ner efter 10 minuter för att göra det han skulle. Sur och grinig, givetvis, för det fattade ju jag med, att han satt vid datorn på övervåningen, och att han märkte rätt tydligt att jag inte menade att han skulle fixa det ”senare”.
Inte om han ville ha tillgång till nätverket i alla fall.

Hänga dator

Han drog om sladden och gick upp, då hade datorn hängt sig ”big time”. Så han startade om den och då vägrade den starta. Ner kom han flygandes och skällde på mig för att jag förstört hans dator. Jag förklarade att det var en fysisk omöjlighet att jag skulle förstört något för att jag drog loss sladden ur routern men han gav sig inte.

En timme senare var han ännu surare, inget fungerade. Det gick inte att starta från hårddisken och inte heller från skiva. Jag var uppe och pillade och konstaterade att allt satt ihop som det skulle och att det inte lät som att varken hårddisken eller dvd:n var trasig.
Darling kom hem och föreslog att det var minnesfel men inte heller det tycktes det vara. Framåt kvällen kom 16-åringen och bad om ursäkt.

KalleFörlåt

Han hade glömt att han försökt överklocka datorn i samband med hela nätverkssladdsstrulet och när han återställde de gamla inställningarna i Bios så började allt fungera igen.
Tack för den.

Det var en jobbig dag och jag var helt slut i huvudet när Darling kom hem. Kvällens träning ställde jag in. Hade ingen lust alls, och ingen ork. Istället tog jag och Darling en promenix på 7½ km. In i skogen, längs elljusspåret gick vi.
1 timme och 20 minuter senare var vi tillbaka och jag konstaterade att det gjort underverk med mitt humör och att jag dessutom hade bra mycket bättre kondis jämfört med sist jag gick där.
En skållhet dusch på det och lyckan var gjord!

Enligt pulsklockan som jag hade på mig förbrände jag dessutom ungefär lika mycket som jag skulle gjort på det inställda träningspasset, och det kändes riktigt bra.

Sköna, lugna fredag

Så vaknade jag till en fredag, och slapp bråk och skrik redan på morgonen. Drog till Farsta C vid 13 för att fika med Jesse och vi hade det supertrevligt med rolig fönstershopping och trevligt fika. Ett par presenter shoppade jag till två kommande kalas som Lilla M ska gå på.

BJJ-tävling

Innan vi skildes åt bokade vi in Jesse som min gäst, så får hon följa med mig och träna Combat imorgon :)
Jätteroligt!
Sen åkte jag hem och lagade middag. Darling kom hem och vi åt tillsammans allihopa. Strax efter 20 skjutsade jag ner honom till pendeln, han ska till Bålsta och sova över hos ett par kompisar och ladda inför sin första BJJ-tävling imorgon.
Jag hoppas verkligen att det går bra och blir precis den upplevelsen han hoppas att det ska bli.
För mig är han i alla fall alltid en vinnare, oavsett hur det går imorgon.

Fredagsmys

Själv har jag planer på att vräka ner mig i soffan, kolla på en film eller zappa bland kanalerna resten av kvällen. Just nu sitter ungarna utspridda i huset med datorer och tv-spel men vi har lite snacks hemma så snart lär de väl samlas i vardagsrummet tillsammans med mig för läsk och snacks.

Trevlig fredag på er alla!

  • Anna

    BJJ?

    • http://www.partypinglan.se Tess

      Brazilian Jiu-Jitsu