There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Så var man tillbaka på ruta 1 igen då

- januari 24, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Klart det inte är vågen det är fel på. Nu visar den fullt rimliga siffror, den är konstant i sitt mätande. Den visar konstant alldeles för mycket dessvärre och det...

Klart det inte är vågen det är fel på. Nu visar den fullt rimliga siffror, den är konstant i sitt mätande. Den visar konstant alldeles för mycket dessvärre och det är bara att inse att nåt minus lär jag inte få imorgon.
Surt, med tanke på att jag tycker att det överlag har varit en riktigt bra vecka ändå.

Men nu är det ny vecka och det är bara att hugga i och förbättra där det kan förbättras. Det här ska jag fokusera lite extra på den här veckan:

Gårdagens middagTa mindre portioner.

Som alltid när jag ska till att lägga om kosten så tror jag att jag ska svälta ihjäl och det visar sig i att mina portioner blir större.
Allt sitter i huvudet och har absolut inget att göra med hur hungrig jag är eller inte är.

Som vanligt har jag lite svårt för det där med hungerkänslor och är sällan hungrig.
Däremot känns det som att jag är väldigt rädd för att jag ska bli hungrig och rädd för att vara hungrig vilket gör att jag kompenserar för det långt innan det ens är ett faktum.

Hålla noga koll på maten och kaloriinnehållet.

Enligt PT Malin ska jag hålla mig till 1700 kcal/dag men om jag varken mäter, väger eller räknar så blir det ju svårt att veta om det stämmer och jag kan inte äta samma mat jämt. Jag hatar dessvärre att räkna kalorier.
Det känns som att jag har slängt bort alldeles för många år på sånt skräp och jag vill egentligen verkligen inte börja om med det.
MEN, jag vill komma vidare och om det finns en chans att det kan fungera så är jag villig att prova, lite i alla fall.

Dagens frukostDricka vatten och äta var 3:e timme.

Det ska nog inte bli allt för svårt. Känns som att den rutinen sitter bättre och bättre. Jag fortsätter jobba vidare på det helt enkelt.

Matmissbrukare

Det jobbigaste i det här är att jag är en matmissbrukare. Det är något jag konstant försöker lära mig hantera. För min del har det betytt i perioder att jag överätit men också att jag i perioder underätit och det som verkligen triggar det är just vägandet, mätandet och räknandet.
Jag blir som besatt av det, precis som jag blir av vågen ibland och fokuset hamnar helt fel.

Nu har jag haft en lång period när jag visserligen stått stilla i vikten men mentalt mått rätt bra och inte haft problem med att äta. Jag vill inte gå tillbaka till platsen där mat bara var ångest och det ledde till alla möjliga konstiga sätt att hantera maten.

Just den här besattheten är väldigt lätt att trigga när jag konstant ska fokusera på vad jag ska äta nästa gång. En känsla av hopplöshet när jag ska väga och mäta och inte vet hur jag ska få ihop det. Allt jag kan om kost och näringslära glöms snabbt bort och jag vet med mig att eftersom jag tycker att det är så jobbigt så är det lättare att hoppa över en del mål för att slippa fundera.

Det finns ju de som älskar att veta precis på kalorin vad de har ätit och hur deras intag varit fördelat över dagen.
Jag är inte en av dem tyvärr. Vi får väl se hur det går, jag ska göra ett försök i alla fall.
Jag börjar med idag.

 • http://bjj-bloggen.posterous.com Mattias

  Jag tycker du är _superduktig_ som numer:
  1. Äter frukost
  2. Äter frukost hyggligt tidigt efter det att du kliver upp
  3. Äter vad tredje timme
  4. Dricker mer vatten

  Det är fyra _stora_ saker som du gör bra. Det är svårt att ändra alla vanor på en gång och under kort tid.
  Fokusera på det du gör rätt, och ändra andra saker en i taget.

 • Eva

  Men vänta lite här nu… Vågen var ju förpassad till förrådet!?.. Nu är du där och snurrar på den där vågen flera gånger i veckan om inte varje dag.. Och du har börjat noja som bara den… Du skrev det till och med själv nu.. Släng ut den eller lås in den.. Den visade ju galet fel förra veckan så varför skulle den inte göra den resten av året? Kom igen nu ! Du är så jäkla duktig som kämpar på men istället för att fokusera på den nya matsedeln så verkar du ha hängt upp dej på vågen igen.. Du är bäst Tess! Glöm inte det! Kramar Eva