There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Sabaton på Grönan 23/5

- maj 25, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Första gången jag hörde Sabaton var i diskrummet på Östra. På Bandit spelades Carolus Rex och Oskar drog upp volymen så det ekade i skolan. Så fortsatte det varje gång...

Första gången jag hörde Sabaton var i diskrummet på Östra. På Bandit spelades Carolus Rex och Oskar drog upp volymen så det ekade i skolan. Så fortsatte det varje gång Carolus Rex spelades och efter några gånger lyssnade jag igenom hela skivan på Spotify och fastnade.

Det var bara att erkänna, jag gillade Sabaton :)

Första spelningen blev samma höst, 2012 på Rockstad Falun. Galet bra!

Sen fortsatte det under vintern med en spelning på Fryshuset, live och akustiskt på Bengans med signering, Sabatonbåten i december, i Warszawa i mars 2013 och nu för sjätte gången sedan i Augusti, på Grönan.

Spelningen var som alltid bra men ljudet sög till en början. Det regnade men det upphörde efter ett tag. Jag tog med mig Marie som sällskap och på plats träffade jag Oskar och ett par andra killar. Innan spelningen tog slut hade Marie försvunnit och jag var säker på att hon skulle komma tillbaka så jag väntade länge efter att sista låten spelats. Oskar och de andra hade dragit hem.

Jag vandrade runt bland folket och träffade på en och annan som jag kände, stod och pratade en stund, och beslutade mig sedan besviken för att vandra tillbaka till skolan och bilen och åka hem. Jag som så gärna ville gå på efterfest.

När jag kom till Djurgårdsbron ropade en bekant röst bakom mig, två killar som skulle vidare till efterfesten så jag hakade på. Vi gick till Scandic Anglaise vid Humlegården. Killarna köpte öl, jag köpte inget alls. Plötsligt dyker Per upp. Basisten i Sabaton. Och jag som ju hängde med en av killarna bakom Swedish Panzer Battalion, hade turen att han kom direkt till oss och hälsade och pratade. Vi fick höra massor om deras dvd som ska komma i år, och tro mig, om det blir som de planerar, blir den asgrym!

Sen kommer Jocke, sångaren (tihi han e ju snyggast av dem allihopa) och vi pratade en stund med honom med.

En liten stund senare träffade vi på Thobbe ena gitarristen och böt några ord med honom med. I ärlighetens namn ska jag säga att jag var så starstruck så jag sa inte ett ord. Bara impad av att befinna mig precis intill SABATON! Tur att de andra pratade desto mer.

Efter det hittade vi Chris, den andra gitarristen, som tidigare (eller fortfarande?) spelar i Nocturnal Rites, även det ett band jag älskar! Honom frågade vi ut hur det kommer sig att Sabaton inte är förband åt Maiden när de kommer till Stockholm. Svaret var enkelt, det är Maidens beslut. Trist är det hur som helst.

Den sista bandmedlemmen, trummisen Snowy såg vi inte så länge jag var kvar tyvärr.

Klockan tickade på och hade passerat tolvslaget. Jag trodde Marie skulle dyka upp, för hon messade och sa så, men hon kom aldrig. När klockan närmade sig ett hade jag väntat länge nog på henne. Jag insåg att om jag körde hem skulle jag få ungefär två timmars sömn innan det var dax att kliva upp och jobba och jag kunde ju inte sova hos Marie som jag hade planerat, för henne fick jag inte tag i.

Det slutade med att jag promenerade till Östra och sov i min bil.

På det sättet kunde jag sova två timmar längre, när jag helt slapp restiden till jobbet.

Och det gick alldeles utmärkt. Jag bäddade ner mig och somnade hur gott som helst. Kvart över 6 ringde mobilen och det var dax att jobba.

Sammantaget var det en grym kväll.

  • Spelningen var super!
  • Jag fick träffa nästan hela bandet och gå på efterfest!
  • Jag fuskade inte med nåt alls utan höll mig till mitt bubbelvatten och shakes, men hade trots det en grym kväll!
  • Jag sov i min bil (första gången ever! Kändes lite hardcore och coolt faktiskt), och dessutom var det riktigt praktiskt och funkade jättebra!
  • Jag träffade flera som jag känner men inte träffar så ofta och lärde känna en del nytt folk!
  • Jag fick dessutom träffa Oskar. Min bästaste, galna Oskar, som jag saknar jämt.

 

Kvällens sällskap på efterfesten!