There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Sats i Handen

- april 4, 2011 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Dag läggs till dag och bygger vecka efter vecka. Tiden går fort och jag känner mig lite gladare, lite oftare. Det finns kanske hopp om en härlig vår och en...

Dag läggs till dag och bygger vecka efter vecka.
Tiden går fort och jag känner mig lite gladare, lite oftare.
Det finns kanske hopp om en härlig vår och en underbar sommar trots allt.

Att gräva sig ur en depression är ett tungt jobb och det går lite fram och tillbaka beroende på dagsformen, men jag märker skillnad. Jag grubblar inte lika mycket och framför allt så skrattar jag mer.

Klappstolen Nisse köpte jagIkea

Igår var jag med Eva på Ikea. Vi strosade runt i ett lugnt tempo och kollade in ALLT. Det tog tid men det var länge sedan jag spenderade en hel dag utan att fundera så mycket på allt jobbigt i livet.
Istället planerade jag framtida inköp till barnens rum, kollade sängar, klädskåp och skrivbord.
Det var otroligt befriande och skönt.

Vi hittade massor med fina saker och en del hamnade i kundvagnen. Småpryttlar som servietter, batterier, post-it block och tejp. Lite större saker som en spelgel till LillFisen, nya extrastolar att ha i ungarnas rum och 1 kudde var till mig, LillFisen och Lilla R.

Idag behöver jag således hänga upp en spegel på en vägg och fästa två konsoller i en annan vägg där de nya extrastolarna ska hänga.

Odda klädskåp, vill jag gärna hitta plats förBarnrummen

Till sommaren funderar jag på att riva ut det minsta av barnens rum och måla om. Sen ska jag försöka fixa till det lite mysigt där inne, vilket inte är det lättaste.
Rummet är pyttelitet och våningssängen tar typ all plats i rummet. Men jag behöver få plats med en garderob och ett litet skrivbord till LillFisen. Samt lite förvaring för alla prylar, böcker och papper.

Det är ett sånt projekt som alltid låter ganska enkelt och trevligt men där man snabbt inser att det varken är det ena eller det andra.
Tristast är att hur man än försöker göra rummet större och utnyttja varenda cm maximalt så inser man att rummet är på tok för litet och att det är svårt att göra nåt annat än en halvbra lösning där.

Bägge barnrummen behöver verkligen snyggas till men det minsta är nästan det jobbigaste för att det lämnar i stort sett inget att välja på. Man kan enbart ha sängen på ett enda ställe, annars får den inte plats och utrymmet som är kvar är fånigt litet.

Sats i Handen

I lördags cyklade jag fram och tillbaka till Haninge C. Det var första gången i år och jag cyklade på samma tid som jag gjorde förra året. Det betyder att det borde finnas utrymme för förbättring där. Och att det borde gå alldeles utmärkt att cykla till och från träningen.
Sats i Handen (tycker jag alltid är lika roligt), ligger en lååååång nerförsbacke bort från Centrumet och på hemvägen en låååååång uppförsbacke bort.

På tal om Sats i Handen så hörde jag en historia om en kille som ringt 118118 och bett om numret till Sats i handen. Tjejen trodde han drev med henne och lade på. Han fick ringa upp igen och be om numret till Sats i Haninge för att faktiskt få tag i numret.
Sen om det stämmer eller inte låter jag vara osagt, men roligt tycker jag att det är.