There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Shit vilken tid det tar……

- januari 5, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Okej. Först nu är jag klar med middagarna tisdag till söndag nästa vecka. Och det känns som om det tagit mig ett par timmar att komma så långt. Jag hade...

Okej.

Först nu är jag klar med middagarna tisdag till söndag nästa vecka. Och det känns som om det tagit mig ett par timmar att komma så långt. Jag hade lite glömt hur lång tid det tar att sätta sig in i kalorierna, tiderna och menyerna och få alltihopa att lira tillsammans. Men nu så!

Med utgångspunkt i hur mycket jag ska äta varje dag började jag fördela ut det på måltiderna och kalkylerandet började. Jag utgick från mina fasta rutiner och min vardag som den alltid ser ut numer när jag jobbar. Dock finns det kanske ett litet krux just i tidsplaneringen. Det kan hända att jag behöver kliva upp en halvtimme tidigare varje dag och trots det få mindre tid att äta, för att jag kanske måste börja åka kommunalt igen. Men jag vet inte, så jag utgår från att jag kan fortsätta ta bilen till jobbet.

Så punkt 1 är att jag ska äta mellan 1300 och 1500 kcal varje dag.

Punkt nummer två blir då att jag alltid äter två kokta ägg till frukost hemma och alltid kvarg med hallon på jobbet vid 09:30. Sen äter jag alltid lunch på jobbet runt 13:30 och då äter jag det som servas.

Eftersom jag har bestämt mig för att peta in mer vardagsmotion så har jag satt upp en tid för 30 minuter hundpromenad varje dag. Behöver jag åka kommunalt kommer jag kunna peta in ännu mer vardagsmotion men så länge som jag tar bilen blir det inte så mycket mer än till och från parkeringen annars.

Jag har utgått från att jag ska äta tre mål och tre mellisar, allt enligt FF som jag testade på hösten 2011. Det funkade bra för mig så jag har gjort hela matplaneringen med utgångspunkt i FF:s program.

Och såhär blev resultatet:

Fokus kommer ligga på fettsnålt och få, långsamma kolhydrater. Framförallt tror jag att det är mycket mindre portioner än jag äter idag.

Det var först efter att alla dessa grundregler var satta som jag kunde börja planera maten och då tog det inte så väldigt lång tid. Men visst är det lite pilligt i början när jag ska försöka komma på mat som alla äter men som är enkel att väga upp för min del och som inte innehåller nåt jag inte bör äta.

Jag fick i alla fall ihop mina 6 middagar och en inköpslista. Det var ju målet så nu kan jag bocka av det som avklarat och belöna mig med en kaka :)